Miten tukea sisaruksia? - teemallinen verkkokeskustelu

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 30.9.2021
Päättyy: 30.9.2021

Onko perheessäsi erityislapsi, jolla on sisarus/sisaruksia. Mietityttääkö miten aika riittää kaikille lapsille? Miten voin tukea ja huomioida lasten erilaisia tarpeita?  Mitkä asiat sisaruksia voi pohdituttaa? Mistä sisarukset voivat löytää ja saada vertaistukea?

Ihmetellään ja keskustellaan yhdessä. Verkkokeskustelu tarjoaa tilaisuuden vanhemmille pohtia perheen kaikkien lasten huomioimista ja tukemista sekä tavata verkon välityksellä muita vanhempia.

Tule mukaan verkkokeskusteluun torstaina 30.9.2021 klo 17.30 – 19. Tarjoamme  yleistä tietoa eri ikäisten sisarusten kokemuksista ja tarpeista sekä näkökulmia sisarusten tukemiseen.

Ennakkomateriaalina voit perehtyä erityinen sisaruus -sivustoon. Voit myös kuunnella Itseni näköinen elämä -podcasteja sisaruudesta.

Verkkokeskustelu on tarkoitettu vanhemmille, verkkokeskusteluun voi osallistua yksin tai puolison kanssa. Verkkokeskustelu toimii vertaistulellisena ympäristönä. Mukaan voi tulla halutessaan vain myös kuulolle.

Keskustelua ohjaa Taina Koivunen-Kutila Tukiliitosta.

Teemallisessa verkkokeskustelussa on mukana kokemustoimija ja hänelle on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Verkkokeskustelu toteutetaan Teams-alustalla. Ilmoittautuminen päättyy 29.9.2021. (siirry sivulle):
Ilmoittautumislomake.

Lähetämme sinulle osallistumislinkin ja ohjeet 29.9.2021.

 

Tukiliiton verkkokeskusteluja vanhemmille syksyllä 2021

Kaikki kolme verkkokeskustelua pidetään Teams-alustalla kello 17.30 – 19. Ilmoittautuminen päättyy aina edellisenä päivänä.

Muut ajankohdat ja aiheet ovat:

Torstaina 16.9.2021 klo 17.30 – 19
Mistä tukea lapsiperheelle?
Tarjoamme tietoa eri tukimuodoista ja palveluista. Mietitään yhdessä, miten asioissa voi edetä. Tähän keskusteluiltaan olet tervetullut, vaikka et edes oikein tiedä mitä pitäisi kysyä. Nämä illat on tarkoitettu juuri teille. Lisätietoa:
Mistä tukea lapsiperheelle?

Torstaina 14.10.2021 klo 17.30 – 19
Miten mahdollistan lapsen vuorovaikutusta?
(Puheterapeutti alustaa)
Onko lapsen vuorovaikutuksessa haasteita? Onko lapsella sopivaa tapaa ilmaista itseään? Miten lapsi tulisi kuulluksi? Tarjoamme tietoa erilaisista kommunikaation keinoista ja vuorovaikutuksen mahdollistamisesta. Mietitään yhdessä, miten asioissa voi edetä. Lisätietoa:
Miten mahdollistan lapsen vuorovaikutusta?

Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin keskusteluihin kerralla (siirry lomakkeeseen):
Tukiliiton verkkokeskustelu vanhemmille -ilmoittautumislomake.