Malike mukana Muumimuseon Taikatalvi -tapahtumassa Sorsapuistossa

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 3.3.2018
Päättyy: 3.3.2018

Teksti: Sari Mäkelä, Visit Tampere Oy

Ainutlaatuinen Muumimuseon taikatalvi -tapahtuma täyttää Tampereen keskustassa olevan Sorsapuiston talvisella hauskanpidolla ja satumaisella valaistuksella lauantaina 3.3.2018 klo 14–21. Malike on mukana mahdollistamassa vaikeasti vammaisten osallistumista luisteluun klo 14-18.

– Yleensä muumit nukkuvat talviunta, mutta Tove Janssonin Taikatalvi-kirjassa Muumipeikko herää kesken unien ja tutustuu talven ihmeisiin. Tutuksi tulee niin hopeatarjottimella mäenlasku ja hiihtävä Hemuli kuin jäätyneen meren jäällä luistelukin. Haluamme tuoda Visit Tampereen ja Tampere-talon kanssa samaa talvista iloa ja riemua kaikenikäisille, Muumimuseon museolehtori Minna Honkasalo kertoo.

Sorsapuistossa, keskellä kaupunkia voi katsella muumi-animaatioita, laskea jäämäkeä, luistella Sorsalammella, ottaa vauhdit karusellissa ja nauttia kodan lämmöstä. Diandra ja Tampere Filharmonian salonkiorkesteri esittävät upeaa elävää musiikkia pimenevässä talvi-illassa, ja koko puisto puetaan taianomaiseen valaistukseen.

– Luomme puitteet unelmien talvipiknikille. Voit tuoda mukanasi omat eväät, paistaa makkaraa avotulella tai ostaa paikan päältä muita herkkuja. Mukaan kannattaa lähteä koko perheen voimin tai vaikka kaveriporukalla, tapahtuman vastaava tuottaja, Visit Tampere Oy:n tapahtumapalveluiden johtaja Saara Saarteinen vinkkaa.

– Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Malike mahdollistaa myös vaikeavammaisten osallistumisen tapahtumaan tuomalla tapahtumapaikalle luistelukelkkoja ja muita toimintavälineitä kokeiltavaksi, Saarteinen jatkaa.

Muumimuseo ja Tampere-talo Shop ovat tapahtumapäivänä avoinna klo 11–21. Museossa on lauantaina opastettuja kierroksia suomeksi klo 13, 17 ja 19 ja englanniksi klo 15. Museon pääsymaksu on 12 € aikuisilta ja 6 € lapsilta. Perhelipun hinta on 30 €. Tampere-talon ravintola Tuhto on avoinna klo 12–21.30, ja Tuhton talvikahvila palvelee tapahtuma-alueella klo 14–21.

Muumimuseon taikatalvi -tapahtuma on pääsymaksuton. Tapahtuman järjestävät Visit Tampere Oy, Muumimuseo ja Tampere-talo.

Tapahtuman tarkempi ohjelma ja lisää esiintyjiä julkistetaan tapahtuman Facebook-sivuilla lähipäivinä.

Lisätietoja tapahtumasta:
Saara Saarteinen
Head of Event Services
Visit Tampere Oy
puh. 040 801 6222
saara.saarteinen (at) visittampere.fi
https://muumimuseo.fi/ajankohtaista/muumimuseon-taikatalvi-sorsapuistossa-tampereella/

Tapahtumatekstit: Visit Tampere