Läheisten tuki asioiden hoitamisessa -verkkokoulutus

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 16.3.2022
Päättyy: 16.3.2022

Läheisten tuki asioiden hoitamisessa -verkkokoulutus toteutetaan Teams-alustalla
keskiviikkona 16.3.2022 kello 17.30–19.

Illan aikana käydään läpi läheisten mahdollisuuksia tukea yli 18-vuotiasta kehitysvammaista ihmistä hänen omien asioidensa hoitamisessa. Käsitellään mm. yhteistyötä kehitysvammaisen ihmisen lähi-ihmisten sekä erilaisten virallisten tahojen kanssa.

Koulutus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Käydään läpi esimerkiksi

• Miten tuen kehitysvammaisten henkilön itsemääräämisoikeutta ja omatoimijuutta?
  • Mitä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa tulee huomioida?
  • Miten pankkiasioiden tai virallisten asioiden hoito sujuu ilman virallista edunvalvontaa? (esimerkkejä)
  • Milloin virallinen edunvalvonta? Käydään lyhyesti läpi vain periaatteet, sillä se on viimesijaisin vaihtoehto eli silloin kun asiat eivät muutoin hoidu.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautuneille lähetetään linkki koulutukseen viimeistään saman päivän aamuna eli 16.3.

Lisätietoja Salla Pyykkönen, yhteystiedot alla.

Tukiliiton selkeät Teams-ohjeet

Voit osallistua tapahtumaan Teams-etäyhteydellä. Voit kuunnella, katsella, jutella ja osallistua videopuheluiden avulla. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Lisäksi tarvitset laitteeseesi myös nettiyhteyden.

Selkeät ohjeet Teams-alustan käytöstä on tehty Tukiliiton Elämä omaksi -hankkeessa. Näet ohjeet ja ohjevideot tästä linkistä
Tukiliiton selkeät Teams-ohjeet