Harvinaisen hieno viikonloppu 6.–8.10.2023, Virrat

Tapahtuma alkaa 121 päivän päästä
Alkaa: 6.10.2023
Päättyy: 8.10.2023

Malike ja Harvinaiskeskus Norio järjestävät vaikeasti vammaisten nuorten perheille monipuolisen, vertaistuellisen viikonlopun sisältäen toiminnallista ohjelmaa ja harvinaisuuteen liittyvien ajatusten jakamista. Kurssi on suunnattu perheille, joiden n. 12–18-vuotiaalla nuorella on harvinainen sairaus ja johon liittyy kehitysvamma sekä vaikea liikuntavamma. Vaikeasti vammaisten nuorten osallistuminen viikonlopun ohjelmaan mahdollistetaan Malikkeen toimintavälineiden avulla. Alustavassa kurssiohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, erityispyörien kokeilua, maastossa liikkumista sekä eriytettyä ohjelmaa aikuisille ja lapsille.

Perheet tapaavat ennen kurssia syyskuussa toiveiden mukaan räätälöidyissä etätapaamisissa. Tapaamiset järjestetään arki-iltana klo 18.00–19.30 Teams -alustalla. Ensimmäisessä koko perheen etätapaamisessa on mahdollisuus tutustua muihin kurssiperheisiin. Toinen etätapaaminen on vanhemmille suunnattu luento tai alustus perheiden toiveiden pohjalta. Teema voi liittyä perheen nuoren harvinaiseen murrosikään, itsenäistymiseen tai esimerkiksi perheen vanhempien jaksamiseen. Keskusteluja syvennetään viikonlopputapaamisessa. Kolmas etätapaaminen on lokakuun viikonlopun jälkeen ja se on kurssin päätöstapaaminen. Ajankohta ja sisältö sovitaan yhdessä perheiden kanssa.

Paikka ja majoittuminen

Viikonloppu järjestetään Virroilla Nuorisokeskus Marttisessa. Perheet majoittuvat pääasiassa Marttisen mökeissä. Viikonloppu on osallistujille maksuton sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman. Matkakuluista perheet huolehtivat itse, eikä niihin ole mahdollista hakea Kelan matkakorvausta. Viikonlopun aikana liikutaan Marttisen ympäristössä ja siirtymisiä eri rakennuksien välillä tulee useita. Ympäristö on mäkistä, mutta siirtymisiin on mahdollisuus saada apua.

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan haetaan tämän webropol-linkin kautta (avautuu uuteen ikkunaan) 1.9.2023 mennessä.  Tapahtumaan valitaan 7 perhettä. Jos hakijoita on enemmän kuin pystymme kurssille ottamaan, ovat etusijalla ensikertaa vastaavanlaiselle kurssille osallistuneet perheet.

Yhteistyössä

Malike ja Harvinaiskeskus Norio

Kalle ja äiti pyöräilemässsä