Hallitushommat haltuun! -verkkokoulutus jäsenyhdistysten uusille hallitusjäsenille (Teams)

Tapahtuma alkaa 55 päivän päästä
Alkaa: 16.11.2021
Päättyy: 30.11.2021

Hallitushommat haltuun! -verkkokoulutus on kolmiosainen jäsenyhdistysten (mukaanlukien tukipiirit) hallitustyöhön perehdyttämiskoulutus. Koulutus toteutetaan Teams-alustalla ja siihen mahtuu mukaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.. Koulutus sisältää aiheeseen johdattelevat ennakkokysymykset sekä pieniä välitehtäviä, joten on suositeltavaa osallistua kaikkiin kolmeen koulutuskertaan.

Koulutukseen ilmoittautuminen päättyy torstaina 11.11. Teams-linkki koulutukseen ja ennakkokysymykset lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 12.11. Viimeisen koulutuskerran teema sovitaan tarkemmin koulutuksen alettua osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tervetuloa mukaan saamaan tietoa ja varmuutta hallitushommiin!

Koulutuksen ilmoittautumislomake

Kenelle koulutus on tarkoitettu:

• Uudet hallitusjäsenet (pääkohderyhmä)
  • Hallitusjäsenet, jotka haluavat varmuutta hallitustyöhönsä
  • Kokeneemmat hallitustyön konkarit, jotka haluavat päivittää tietojaan ja kerrata asioita
  • Hallitustyöstä kiinnostuneet ja sitä harkitsevat

Koulutusajat ja -teemat:

Tiistai 16.11. kello 17.30 – 19

• Ennakkokysymysten purku
  • Tukiliiton ja jäsenyhdistyksille tarjottavan tuen esittely
  • Hallituksen tehtävät
  • Hallitusjäsenten roolit ja tehtävät

Tiistai 23.11. kello 17.30 – 19

• Välitehtävän purku
  • Yhdistyksen päätöksenteko ja hallituksen rooli päätöksenteossa
  • Yhdistyslaki, yhdistyksen säännöt, hallituksen ohjeet ja sisäiset sopimukset
  • Liiton ennakkotarkastetut mallisäännöt
  • Patentti- ja rekisterihallitus PRH ja yhdistysrekisteri

Tiistai 30.11. kello 17.30 – 19

• Välitehtävän purku
  • Keskustelua ja kysymyksiä – tarkempi aihe sovitaan koulutuksen aikana: Mitkä asiat mietityttävät vielä? Mihin kysymyksiin kaivataan vielä vastauksia?
  • Tukiliiton tarjoama tuki yhdistysten hallitustyölle jatkossa

Koulutuksen päätavoitteet:

• Oma varmuus ja rohkeus hallitustyöhön ovat kasvaneet!
  • Tietää, mitkä ovat tärkeimmät yhdistystoimintaan ja hallitustyöskentelyyn vaikuttavat lait, säännöt ja ohjeet
  • On sisäistänyt hallitusjäsenten tehtävät ja yhteistyön merkityksen