Toimintaväline omaksi kortteja myymällä

Jokaisella lapsella on oikeus harrastuksiin ja mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen. Tämä ei
kuitenkaan ole itsestäänselvyys monelle vaikeasti vammaiselle lapselle, sillä he tarvitsevat osallistuakseen toimintavälineitä, joiden hankkiminen on usein kallista. Malikkeen korttikampanja on jo vuosia tarjonnut yhden tavan toimintavälineiden hankintaan. Kampanjan idea on myydä postikortteja halutun toimintavälineen saamiseksi.

Neljävuotias, vaikeasti vammainen Nea Kärnä sai viime syksynä uuden Snow Comfort -kelkan, joka hankittiin Malikkeen korttikampanjan avulla. Pitkä tyttö oli kasvanut ulos vauvapulkastaan eikä isommissa pulkissa ollut tarvittavia tukia. Kelkka hankittiin mahdollistamaan Nean, äiti Jarna Papinniemen ja isä Jussi Kärnän talviulkoilua. Seuraavaksi liikkuvainen perhe aikoo hankkia kortteja myymällä pystyasennon tuki Upsee:n, jonka avulla Nea voi kokeilla miltä tuntuu katsoa maailmaa pystyasennosta käsin.

Poikkeusolojen aikana kortteja ei luonnollisesti voi myydä tuttaville ja ystäville kasvokkain, mutta sosiaalinen media tarjoaa turvallisen tavan myydä kortit eteenpäin. Toimitus voi tapahtua postin kautta tai vaikka viemällä kortit ostajan postilaatikkoon.

Nean perhe koki korttikampanjan helpoksi ja vaivattomaksi. Asia tuli ajankohtaiseksi juuri Nean synttäreiden aikaan ja vieraiden mielestä osallistuminen kelkan hankintaan kortteja ostamalla oli hieno lahjaidea. Ei mennyt kuin pieni hetki, kun kaikki kortit oli myyty. Jarna Papinniemi pitää korttikampanjaa erittäin tarpeellisena. Hänen mukaansa erityslapsiarki on kallista, koska kaikki elämää helpottavat, pienet asiat vievät rahaa päivittäin ja harrastusmahdollisuudet jäävät itse kustannettavaksi. Korttikampanja tarjoaa perheille helpon ja vaivattoman mahdollisuuden toimintavälineiden hankintaan.

Korttikampanjan avulla hankittaviin välineisiin voit tutustua täällä.

Malikkeen korttikampanja toimii näin:

  • Valitse korttikampanjan valikoimasta väline, jonka haluat hankkia ja ilmoittaudu mukaan.
  • Saat postitse myyntisopimuksen. Palauta se allekirjoitettuna.
  • Saat välineen hankintaan tarvittavan määrän kortteja kahdeksan kortin nipuissa, joiden hinta on kahdeksan euroa. Kun olet myynyt kaikki kortit (myyntiaikaa on 4 kk), tilitä summa Malikkeelle
  • Maahantuoja toimittaa välineen kotiisi.
  • Kampanjan mahdollistavat yhteistyökumppanit ja kampanjaa tukevat lahjoittajat.
Jussi ja Nea Kärnä kokeilivat Pystyasennon tuki Upseeta Malikkeen kokeilutapahtumassa. He aikovat hankkia sen korttikampanjan avulla seuraavaksi. Kuva: Malike

 

Tämä ajankohtainen uutinen perustuu osittain Malikkeen toimittamaan Liikuntavinkki-palstan tekstiin Suomen Vammaisurheilu ja liikunta -lehden numerossa 4/2019.