Työllisyysneuvonnan tietosuojaseloste

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen 2016/679 sekä henkilötietolain 523/1999 10 §:n mukainen tietosuojaseloste ja seloste käsittelytoimista.

1. Rekisterin nimi

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n työllisyysneuvonta

 

2. Rekisterinpitäjä

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Pinninkatu 51, 33100 Tampere

puh. 0207 718 200 (keskus)

 

3. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevassa asiassa

Kari Vuorenpää, työelämän asiantuntija

kari.vuorenpaa@tukiliitto.fi

050 3296170, Pinninkatu 51, 33100 Tampere

 

4. Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Kehitysvammaisten Tukiliiton työllisyysneuvonnan antamista varten tarvittavien tietojen kerääminen ja käsittely. Tietoja käytetään kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän perheidensä ja muiden läheistensä oikeuksia ja palveluita koskevan työllisyysneuvonnan antamista varten. Käytämme työllisyysneuvonnasta saatavaa informaatiota myös Kehitysvammaisten Tukiliiton vaikuttamistoiminnan perusteeksi, tueksi ja kehittämiseksi. Vaikuttamistoiminnassa käytetyt tiedot ovat anonymisoituja.

 

5. Rekisterin pitämisen peruste

Henkilötietojen vapaaehtoinen luovuttaminen. Arkaluonteisia tietoja käsittelemme vain tietojen luovuttajan suostumuksella.

 

6. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:

Tiedot, joita henkilöt työllisyysneuvontaa saadakseen toimittavat Kehitysvammaisten Tukiliittoon. Näitä tietoja ovat esimerkiksi henkilön sekä sen toisen henkilön, jonka asioita hoitaessaan henkilö on yhteydessä Kehitysvammaisten Tukiliittoon. Muita tietoja ovat etunimi, sukunimi, sosiaaliturvatunnus, lähiosoite, postinumero, puhelinnumero, sähköpostiosoite, terveystiedot, tiedot sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista sekä muut henkilön toimittamat tiedot kuten tapahtumakuvaus sekä asiaan liittyvät asiakirjat.

 

7. Säännönmukaiset tietolähteet

Tiedot saadaan Kehitysvammaisten Tukiliiton työllisyysneuvontaan, Kehitysvammaisten Tukiliiton osallisuustiimin työntekijöihin tai muuten Kehitysvammaisten Tukiliittoon työllisyysneuvontaa saadakseen sähköpostilla, puhelimitse, kirjeitse tai muulla tavoin yhteyttä ottavilta henkilöiltä.

 

8. Tietojen säilyttämisaika

Tietoja säilytetään korkeintaan 10 vuoden ajan asian käsittelyn päättymisestä, pois lukien Kehitysvammaisten Tukiliitolle työllisyysneuvonta- ja/tai vaikuttamistyössä hyödynnettäväksi annetut tuomioistuinten ja laillisuusvalvojien ja vastaavien viranomaistahojen ratkaisut sekä Kehitysvammaisten Tukiliitossa laadittujen asiakirjojen kopiot. Tiedot poistetaan ja niitä sisältävät asiakirjat tuhotaan kuitenkin ilman aiheetonta viivästystä, kun ne toimittanut henkilö tai se henkilö, jota tiedot koskevat, tai hänen laillinen edustajansa sitä Kehitysvammaisten Tukiliiton osallisuustiimin työntekijältä kirjallisesti tai sähköpostiviestillä pyytää. Pyynnön esittäjän henkilöllisyys varmistetaan.

 

9. Henkilötietojen käsittelijät

Tietoja käsittelevät vain Kehitysvammaisten Tukiliiton osallisuustiimin työntekijät sekä muut Kehitysvammaisten Tukiliiton työntekijät, joiden asiantuntemusta työllisyysneuvontayhteydenottoon vastaamiseen osallisuustiimin työntekijöiden arvion mukaan tarvitaan. Kaikilla näillä työntekijöillä on salassapitovelvollisuus.

 

10. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja siirrot

Tietoja ei siirretä muihin järjestelmiin, eikä luovuteta eteenpäin. Tietoja luovuttaneen henkilön pyynnöstä voidaan poikkeuksellisesti kuitenkin olla yhteydessä esimerkiksi tarpeellisiin viranomaisiin ja luovuttaa niille niiden tarvitsemia tietoja. Näistä tapauksista sovitaan aina erikseen.

 

11. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

 

12. Käyttäjien profilointi

Käyttäjiä ei profiloida.

 

13. Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastusoikeus: Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat rekisteritiedot ja saada niistä pyydettäessä kopiot. Rekisteröidyllä on oikeus saada selvitys rekisterin tietosisällöstä ja tietosisällön käytöstä hänelle ymmärrettävässä muodossa. Rekisteröidyn henkilöllisyys varmistetaan tarkistusten ja muutosten yhteydessä. Pyyntö tulee osoittaa rekisterin yhteyshenkilölle.

Korjausoikeus: Rekisteröidyllä on oikeus vaatia itseään koskevan virheellisen tiedon korjaamista. Pyyntö tulee osoittaa rekisterin yhteyshenkilölle.

Oikeus tulla unohdetuksi: Rekisteröidyllä on oikeus saada tietonsa poistetuksi ilman aiheetonta viivästystä rekisteristä. Pyyntö tulee osoittaa rekisterin yhteyshenkilölle.

 

Valitusoikeus: Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus käsittelystä valvontaviranomaiselle.

 

14. Rekisterin suojauksen periaatteet

Määritellyillä henkilötietojen käsittelijöillä on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat.

 

Ohjelmiston tietokannat sijaitsevat palveluntarjoajan varmistetussa ja valvotussa laiteympäristössä.

 

Sähköpostitse lähetetyt tiedot säilytetään työllisyysneuvontayhteydenottoon vastaamisen jälkeen yhteydenottoa Kehitysvammaisten Tukiliitossa käsitelleen osallisuustiimin työntekijän/työntekijöiden henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla suojatulla tietokoneella. Tekstiviestillä saapuneet tiedot ovat asianmukaisesti suojatulla työpuhelimella. Kirjeitse lähetetyt tai henkilökohtaisesti luovutetut paperiset tiedot sekä asiakirjoista otetut paperiset tulosteet säilytetään lukituissa tiloissa.

 

15. Tietosuojaselosteen muuttaminen

Tätä tietosuojaselostetta päivitetään tarvittaessa esimerkiksi lainsäädännön, yhteystietojen, yhteyshenkilöiden tai toimintojen muuttuessa.

Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 23.5.2018.