Yhdistykset: Tulorekisteri velvoittaa myös yhdistystoimijoita

15.01.2019

Tulorekisteriin ilmoitetaan verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset.

Tulorekisteri on uusi, eri viranomaisten yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Se tuli voimaan 1.1.2019.

Tulorekisteri koskee kaikkia niitä yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka maksavat palkkoja tai muita ansiotuloja.

Yhdistyksen tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset ja muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. Tulorekisteriin ilmoitetaan siis

• maksetut palkat
  • maksetut päivärahat
  • ateriakorvaukset ja
  • kilometrikorvaukset
  • luontoisedut, kuten puhelinetu tai autoetu

Yhdistyksissä, joissa on palkattuja työntekijöitä, tulorekisteriasiat hoituu kätevimmin tilitoimiston kautta.

Vapaaehtoispohjalta toimivat yhdistykset toimivat yleensä rahastonhoitajien kautta. Uudistus vaatii yhdistysten hallituksia antamaan rahastonhoitajille valtuudet hoitaa asioita tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Lue lisää tulorekisterin sivulta.

Asiasta lisätietoja tulorekisterin sivulla osoitteessa:
www.tulorekisteri.fi

Tulorekisterin sivulla tietoa yhdistyksille on osoitteessa
Yhdistykset ja säätiöt

Tukiliiton sivulla asiasta tehty tarkempi tiedote on sivulla
Yhdistystoiminta ja säännöt

Hyvä kooste asioista on tulorekisterin sivulla
Kustannusten korvaukset.

Verohallinnon video:
Tulorekisterin sähköisen asiontipalvelun yleisesittely (pituus 4,25).

Tavalliselle palkansaajalle tulorekisteri ei tuo uusia velvollisuuksia. Tulonsaajan omat palkkatiedot, eläketulojen tiedot sekä tiedot maksetuista etuuksista ovat saatavilla tulorekisteristä reaaliaikaisesti.

Tästäkin asiasta jäsenistö voi käydä keskustelua Facebookin keskustelupalstalla osoitteessa
Tukiliiton jäsenten keskustelu yhdistystoiminnasta (siirry palveluun).

Ryhmään hyväksytään jäseniksi Tukiliiton jäsenyhdistysten jäsenet ja Tukiliiton työntekijät. Ryhmän ylläpitäjinä toimivat aluekoordinaattorit Salla Pyykkönen ja Pirkko Sassi.

Avoin ja maksuton verkkokurssi

Tulorekisterin perusasioita voi opiskella milloin tahansa verottajan verkkokurssilla. Kurssi on avoin ja maksuton.
Kirjautuminen on sivulla
Verohallinto (moodle)

Kuvituskuva yhdistystapahtumasta Laura Vesa.