Vinkkivartti kertoo hyvät ideat

14.10.2020

Joka tiistai kuulet vinkit uudesta työkalusta tai hyödyllisestä materiaalista. Tule kuulolle, olet sitten ammattilainen, vanhempi tai mukana vapaaehtoistoiminnassa.

Vinkkivartti (Facebook Live) järjestetään tiistaisin kello 14 – 14.15 Tukiliiton Facebook-sivulla osoitteessa
www.facebook.com/Tukiliitto.

Joka kerralla kuulet vinkit uudesta työkalusta tai hyödyllisestä materiaalista. Materiaalit sopivat niin ammattilaisille, perheille kuin vapaaehtoistoimijoille tueksi erilaisiin keskusteluihin, ryhmä- ja yksilöohjaustilanteisiin.  Voit tilata tuotteita meiltä maksutta. Tilaukset tällä lomakkeella: Tilauslomake. Tilaathan kaikki haluamasi materiaalit samalla lomakkeella.

Vinkkivartin järjestävät Kehitysvammaisten Tukiliiton päättymässä olevat kehittämishankkeet Tuleva ja Vahvistu vanhempana. Löydät hankkeissa kehitetyt toimintamallit ja materiaalit osoitteesta www.tukiliitto.fi/kehittaa

Joka tiistai kuulet vinkit uudesta työkalusta tai hyödyllisestä materiaalista. Tule kuulolle, olet sitten ammattilainen, vanhempi tai mukana vapaaehtoistoiminnassa. #palvelupolku #vahvistuvanhempana #tukiliitto

 

Vinkkivartit tiistaisin kello 14 – 14.15

20.10.
Kuvitettu materiaali Valma- ja Telma-opinnoista
Esittelemme kuvitetun ja selkeäkielisen materiaalin valmentavista opinnoista keskustelujen tueksi. Mikä on VALMA? Mikä on TELMA? Lue lisää sivulta:
Kuvitettu materiaali Valma- ja Telma-opinnoista

3.11.
Rohkaisupakka tunne- ja vinkkikortit
Esittelemme Rohkaisupakan eli pahviset ja digitaaliset tunne- ja vinkkikortit. Annamme vinkkejä niiden käyttämiseen verkko- ja kasvokkaisissa tapaamisissa, ryhmissä ja yksilötapaamisissa. Lue lisää sivulta:
Rohkaisupakka tunne- ja vinkkikortit

10.11.
Nuoren palvelupolut (16 – 18-vuotiaat)
Olemme koonneet asioita, jotka tulevat vastaan tukea tarvitsevan lapsen kasvaessa nuoreksi ja edelleen täysi-ikäiseksi. Materiaalia voi hyödyntää muistilappuna tai pohdintavälineenä. Materiaali on tehty yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kanssa. Lue lisää sivulta:
Nuoren palvelupolut

17.11.
Vanhemmuuden taitopiirakka
Esittelemme työvälineen, jonka avulla ammattilainen voi yhdessä vanhemman kanssa kartoittaa hänen taitoja ja vahvuuksiaan. Vanhemmuuden taitopiirakan palat sisältävät tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Lue lisää sivulta:
Vanhemmuuden taitopiirakka

24.11.
Vahvistu vanhempana -palvelupolku
Mitä kaikkea olisi hyvä ottaa huomioon, kun suunnitellaan oppimiseen ja ymmärtämiseen tukea tarvitsevien vanhempien palveluita? Lue lisää sivulta:
Vahvistu vanhempana -palvelupolku

8.12.
Selko-oppaat: ”Vahvistu vanhempana” ja ”Vanhemmuus jatkuu”
Vahvistu vanhempana -opas tarjoaa tietoa, näkökulmia ja vinkkejä vanhemmuuteen selkokielellä. Opas perustuu siihen, mitä nykyisin tiedetään ja ajatellaan lapsen kasvattamisesta. Vanhemmuus jatkuu -opas on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat selkokielistä tietoa lastensuojelusta ja vanhemmuudesta huostaanoton tai sijoituksen jälkeen. Lue lisää sivulta:
Selko-oppaat: ”Vahvistu vanhempana” ja ”Vanhemmuus jatkuu”

 

Lisätietoja Riikka Manninen ja Taija Humisto