Veikko Halmetojalle Kettukin vuoden taideteko -palkinto

15.11.2018

Kettukin vuoden taideteko -palkinnon saa vuonna 2018 galleristi, vapaa kuraattori ja kriitikko Veikko Halmetoja. Palkinto myönnetään Halmetojalle yhdenvertaisten mahdollisuuksien edistämisestä kuvataiteen kentällä.

Veikko Halmetoja on edistänyt omalla ennakkoluulottomalla toiminnallaan yhdenvertaisuutta taiteen kentällä. Halmetoja on tunnettu kulttuurimaailman vaikuttaja ja hän on monissa yhteyksissä tuonut esiin erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden taidetta. Kesällä 2018 Halmetoja toimi kuraattorina Mäntän kuvataideviikoilla, jonne hän valitsi kolme erityistä tukea tarvitsevaa taiteilijaa; Paul Gustafssonin, Pasi Soukkalan ja Hanna Keynäksen. He ovat kaikki myös saaneet Kettukin vuoden taiteilija -tunnustuksen.

Aikaisemmin Halmetoja on nostanut esiin erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita kriitikkona ja toimittajana, galleristina ARTag Galleryssa sekä useissa kuratoimissaan ryhmänäyttelyissä kuten Pohjois-Suomen biennaalissa ja ITEpäisyys-näyttelyssä.

”Haluan tehdä töitä vastustaakseni kuvataiteen kentällä tapahtuvaa syrjintää. Nykytaiteen luonne on salliva ja rikas, olisi hienoa, jos myös nykytaideyhteisö olisi aiempaa sallivampi ja rikkaampi. Tämän eteen on tehtävä töitä, mutta se on työtä, joka palkitsee”, sanoo Veikko Halmetoja kiittäessään Kettuki ry:tä tunnustuksesta.

Halmetoja saa palkinnoksi Kettukin vuoden taiteilija 2018 Antero Laineen keramiikkaveistoksen.

Lisätiedot:
Päivi Lilja, toiminnanjohtaja, Kettuki
044 0405 107
paivi.lilja@kettuki.fi

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:
Veikko Halmetoja, kuraattori
044 2153 005
veikko@artaggallery.com

 

Veikko Halmetoja (s. 1977) on helsinkiläisen ARTag Galleryn taiteellinen johtaja ja vapaa kuraattori, joka on työskennellyt kuvataidekriitikkona mm. Helsingin Sanomissa (2010-2015) Aamulehdessä (2002-2017). Hänen kuratoimansa Mäntän kuvataideviikkojen näyttely keräsi viime kesänä noin 15 000 kävijää.

 

Kuvassa Hanna Keynäsin teos Mäntän kuvataideviikoilla 2018. Hanna on Kettukin Vuoden 2017 taiteilija. Kuvaaja Jaana Teräväinen.