Tukiliiton vertaispuhelimen linjat ovat auki joka tiistai ja torstai 15.12.2022 asti

05.12.2022

Vertaispuhelimeen 040 6548 519 voi soittaa tiistaisin kello 17–19 ja torstaisin klo 10–12. Vertaispuhelin on Tukiliiton valtakunnallinen kokeilu, jossa voit jutella vertaisvanhemman kanssa luottamuksellisesti. Kokeilu päättyy to 15.12. Vertaispuhelin on tarkoitettu kehitysvammaisen tai vastaavaa tukea tarvitsevan lapsen vanhemmille.

Kaipaatko vertaisen juttuseuraa?

Haluatko pallotella arjen asioita toisen vanhemman kanssa?

Oletko uuden edessä hiljattain saadun lapsen diagnoosin tai diagnoosiepäilyn myötä?

Raastaako nuoren murrosikä?

Ärsyttääkö? Väsyttääkö?

Vertaispuhelimen numero on 040 6548 519

Numeroon 040 6548 519 voit soittaa tiistai-iltaisin kello 17–19 ja torstaisin kello 10–12. Kokeilu alkoi lokakuun 25. päivä ja päättyy joulukuun 15. päivä 2022. Numeroon soittaminen maksaa soittajalle saman verran kuin yleensäkin matkapuhelimeen soittaminen kotimaassa.

Vertaispuhelin on tarkoitettu kehitysvammaisen tai vastaavaa tukea tarvitsevan lapsen vanhemmille. Lapsen tai nuoren iällä ei ole merkitystä. Tukiliiton vertaispuhelin tarjoaa mahdollisuuden ajatusten vaihtoon vertaisvanhemman kanssa. Juttelun aiheena voi olla arkea kuormittava tai muuten mielen päällä oleva asia tai ihan vain tarve jutella.

Puhelimeen saa soittaa myös läheiset. Jos olet isovanhempi, kummi, täti, setä, sisarus, serkku tai muu läheinen, saat soittaa!

Vastaaminen pohjautuu vertaistukeen ja kokemustietoon.

Luottamuksellinen keskustelu

Puhelimeen vastaavat toiset vanhemmat luottamuksellisesti.  Voit soittaa puhelimeen nimettömänä. Soittajan numero ei näy vastaajalle eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi.

Puhelimessa ei kerätä henkilötietoja.

Vertaispuhelin on uutta valtakunnallista kokeilutoimintaa

Vertaispuhelin on uutta valtakunnallista kokeilutoimintaa Tukiliiton  perhetyön toiminnassa.

Tukiliiton  valtakunnallista kokeilutoimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Puheluista raportoidaaan kokeilutoiminnan vuoksi sekä rahoittajalle että Kehitysvammaisten Tukiliitolle. Puheluista raportoidaan esimerkiksi puhelujen määrä, puhelujen kesto, puhelun pääasiallinen teema ja soittajan kokema hyöty puhelimeen soittamisesta.

 

Lahjoita 10 euroa, tue toimintaamme
Lähetä tekstiviesti KOHTAAMUT numeroon 16499