Uudistuva vammaispalvelulaki keskustelun aiheena

24.02.2022

Millaisia ajatuksia uudistuva vammaispalvelulaki herättää? Tule mukaan Tukiliiton keskusteluun 9.3.2022 (Teams).

Huom.
Vammaispalvelukien uudistamisen (Valas) lausuntopyyntö on avoinna 4.4.2022 asti. Kannustamme kaikkia lausumaan – Vammaislakiuudistus on toteutettava ja lakiesityksen ongelmakohdat korjattava. Tukiliitto on koonnut lausunnon jättämistä helpottavan tietopaketin. Lue lisää sivulta
Tietopaketti Valas-lausunnon antajan tueksi

. . .

Kauan odotettu esitys uudeksi vammaispalvelulaiksi (Valas) on lausuntokierroksella 4.4.2022 asti. Uudistuksen tavoitteena on lisätä vammaisen henkilön yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja osallistumisen toteutumista yhteiskunnassa. Esityksen mukaan nykyiset kehitysvammalaki ja vammaispalvelulaki lakkautuvat, ja tilalle tulee uusi vammaispalvelulaki vuoden 2023 alusta.

Tukiliiton verkkokeskusteluissa on uusi, ajankohtainen aihe kerran kuukaudessa. Teams-alustalla järjestetyt keskustelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, ei vain yhdistysten hallitusjäsenille. Maaliskuun aiheena on lakimuutos.

Uudistuva vammaispalvelulaki 
9.3.2022 kello 17 – 19 (Teams)

Kiinnostavan aiheen takia keskusteluaikaa on jatkettu ja aloitamme jo viideltä. Tervetuloa siis linjoille kello 17 – 19. Illan aikana on mahdollisuus myös kysymyksiin. Iltaan ei tarvitse ilmoittautua, pääset mukaan tästä:
Liity Teams-keskusteluun napsauttamalla tästä

Tapahtuman oma sivu:
Uudistuva vammaispalvelulaki -verkkotreffit

 

Uudistuva vammaispalvelulaki lausuntokierroksella

Esitysluonnos on lausuntokierroksella 17.2. – 4.4.2022 välisen ajan ja tänä aikana kuka tahansa voi vastata lausuntopyyntökyselyyn tai vaikka vain sen johonkin tai joihinkin kysymyksiin. Lausuntokierroksen jälkeen lakiesitys on tarkoitus käsitellä eduskunnassa syksyllä 2022 ja saada voimaan 1.1.2023 alkaen.

Lausuntopyyntöön voi osallistua sivulla
Lausuntopyyntö vammaispalvelulain uudistuksesta

Tukiliiton lausuntoa koordinoi lakimies Tanja Salisma.

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry on ollut mukana vammaislainsäädännön uudistamistyössä vuosia.

 

Tallenne vammaispalvelujen neuvottelupäiviltä

Sirkka Sivulan, Anne-Mari Raassinan ja Iida Hakasen esitys vammaispalvelulainsäädännön uudistamisen tilanteesta vammaispalvelujen neuvottelupäiviltä 2022. Näet esityksen tallenteen THL:n Youtube-kanavalla (siirry sivulle)
Vammaispalvelulainsäädännön uudistamisen tilanne

 

Jäsenyhdistysten verkkotreffit

Tukiliiton jäsenyhdistysten verkkotreffit (eli verkkokeskustelut) ajankohtaisista asioista järjestetään kerran kuukaudessa. Verkkotreffeillä pääset kohtaamaan muita yhdistystoimijoita ja saat ajankohtaista yhdistyksille suunnattua tietoa. Treffit ovat avoimia, ja maksuttomia kaikille, ei vain yhdistysten hallitusjäsenille.

Verkkokeskustelut järjestetään Teams-alustalla. Ei ennakkoilmoittautumista, jos haluat kutsun sähköpostiin, lähetä Ritvalle viestiä sähköpostilla
ritva.still@tukiliitto.fi

Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan tärkeästä aiheesta!