Turvallisuutta Tukiliiton tilaisuuksissa syksyllä 2020

25.05.2020

Syksyllä Tukiliitto järjestää alle 50 hengen tapahtumia myös kasvotusten koronavirustilanteen niin salliessa. Tiukempia henkilömäärärajauksia tehdään alueellisesti.

Järjestämme koronavirustilanteen niin salliessa syksyllä 2020 tilaisuuksia ja tapahtumia myös kasvotusten. Loka- ja marraskuussa emme järjestä yli 50 hengen tapahtumia. Mikäli alueen ilmaantuvuusluku on yli 10, emme järjestä sisätiloissa yli 20 hengen tilaisuuksia.

Seuraamme valtioneuvoston ohjeita sekä muutoksia niissä ja teemme tarvittaessa mukautuksia tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä niiden järjestämiseen. Listasimme turvallisuustoimia koronavirukseen sekä muihin tartuntatauteihin liittyen:

• Päivitämme tilaisuuksien turvallisuussuunnitelmat valtioneuvoston ohjeiden mukaisiksi.
  • Suosittelemme, että perussairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat henkilöt eivät toistaiseksi osallistu tilaisuuksiimme.
  • Tilaisuuksiimme saa osallistua vain terveenä.
    Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, et voi osallistua.
  • Huolehdimme desinfektiohuuhteen saatavuudesta tilaisuuksissamme,
    muistutamme osallistujia käsien pesusta.
  • Huolehdimme 1–2 metrin turvaväleistä.
  • Varmistamme, että tiloja siivotaan hyvin tilaisuuden aikana.
  • Desinfioimme yhteisessä käytössä olevat tavarat ja lelut käyttäjien välissä.
  • Jaamme isommat ryhmät pienempiin ryhmiin aina kun se on mahdollista
  • Käytämme maskeja sekä hanskoja silloin kun ei ole mahdollista huolehtia turvavälien toteutumisesta.
  • Jos osallistujalla tai työntekijällä on hengitystieinfektion oireita,
    huolehdimme tämän ihmisen eristämisestä muista ja otamme sen jälkeen yhteyttä terveydenhuoltoon.

Kuvituskuva Laura Vesa.