Turvallisesti pieni ele -keräyksessä

24.02.2021

Tuttu pieni ele -keräys on ohjeistanut paikallisia keräysvastaavia koronarajoitusten osalta, ja he välittävät tietoa eteenpäin osallistuville yhdistyksille. Keräyspaikoilla toimitaan oikeusministeriöltä saatujen ohjeiden mukaan.

Perinteinen pieni ele -keräys kotimaisten vammais- ja terveysjärjestöjen hyväksi järjestetään vaalien äänestyspaikoilla, joten koronarajoitusten vaikutus puhututtaa yhdistyksiä ja lipaskerääjiä. Tämänhetkisen tiedon mukaan (24.2.2021) vaalit järjestetään ajallaan, joten keräysvalmistelut jatkuvat normaaliin tapaan.

Keräyksen toimisto on ohjeistanut paikallisia keräysvastaavia myös koronarajoitusten osalta, ja he välittävät tietoa eteenpäin osallistuville yhdistyksille. Keräyspaikoilla toimitaan oikeusministeriöltä saatujen ohjeiden mukaan.

Turvallisuusohjeita lipaskerääjille

  • Jokaisella lipaskerääjällä on oltava oma maski käytössään keräyspaikalla.
  • Kunkin kunnan keskusvaalilautakunta ohjeistaa omien ohjeidensa mukaan keräystämme, miten keräyspaikka sijoitetaan turvallisesti ja muut paikkakohtaiset ohjeistukset.
  • Keräyspaikat ovat pääsääntöisesti rauhallisissa paikoissa, joissa ihmiset eivät kokoonnu. Lahjoittaminen tapahtuu nopeasti, ilman läheistä ihmiskontaktia. Kerääjä voi myös olla kauempana pöydällä olevasta lippaasta, jolloin turvaväli säilyy.
  • Keskusvaalilautakunnat ovat omalla toiminnallaan ja ohjeistuksellaan turvaamassa myös kerääjien turvallisuutta ohjaamalla sisätiloihin vain muutaman ihmisen kerrallaan, jonotus tapahtunee ulkona ja kaikenlainen turha oleskelu tiloissa on kiellettyä. Näillä yhteisillä varotoimilla kerääjät ovat mahdollisimman turvassa.
  • Moni kerääjä kuuluu riskiryhmään ja on voinut saada jo omalta osaltaan rokotteen ennen huhtikuun keräystä.
  • Jokainen kerääjä arvioi myös itse mahdollisuutensa osallistua vapaaehtoistehtävään.

Uusia kerääjiä tarvitaan

Keräys tukee useita kotimaisia vammais- ja terveysjärjestöjä. Nyt on tärkeää saada riskiryhmään kuulumattomia vapaaehtoisia kerääjiksi. Kannustakaa omaa lähipiiriä ja kaikkia mahdollisia tahoja tulemaan talkoohengessä avuksi, jotta saamme tänä haastavanakin vuonna lahjoituksia kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi ottamalla yhteyttä omaan yhdistykseesi. Yhdistykseen kuulumattomat voivat ilmoittautua pieniele.fi-sivujen kautta.

Kiitos kaikille mukana oleville ja pidetään huolta toisistamme!

Pieni ele -lahjoitustapoja

MobilePay 64971

Jos käytössäsi on MobilePay, voit lahjoittaa kätevästi kännykälläsi. Syötä haluamasi lahjoitussumma MobilePayssa ja lähetä se Pieni ele ry:n numeroon 64971. Kiitos, apua tarvitaan!

Tekstiviesti

Lähetä tekstiviesti LAHJOITA10 numeroon 16301. Lahjoitussumma on 10 euroa. Lahjoituksellasi on merkitystä!

 

Hyvän­tekeväi­syydestä tulee hyvä mieli

Joka toisella työikäisellä suomalaisella on vamma tai pitkäaikaissairaus. Lahjoittamalla autat hankkimaan kuntoutusvälineitä, tuot tukea ja neuvoja arkeen, autat kouluttamaan avustajakoiria ja paljon muuta. Perinteinen keräys toteutetaan äänestyspaikoilla. Lisätietoja keräyksestä:

Pieni ele ry -kotisivu (siirry sivulle):
info@pieniele.fi

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, sen osoite on
www.pieniele.fi