
Tukiliitto kehittää, tervetuloa mukaan!
23.03.2018Tukiliiton Vahvistu vanhempana -hanke ja verkkoauttamisen Tuleva-hanke kutsuvat mukaan kehittämistyöhön.
Tukiliitossa on meneillään STEA:n avustuksella kaksi uutta hanketta:
Vahvistu vanhempana -hanke (2017 – 2020) kehittää voimavarakeskeistä valmennusta ja tuen muotoja lapsiperheille, joissa vanhemmalla on ymmärtämisen tai oppimisen haasteita. Valmennus ja tuki tapahtuvat sekä kasvokkain että netissä tai puhelimella.
Tuleva-hankkeessa (2018 – 2020) kehitetään verkkoauttamisen ja -vertaistuen muotoja perheille, joiden perheenjäsenellä on kehitysvamma tai muita oppimiseen ja ymmärtämiseen liittyviä tuen tarpeita. Hanke on suunnattu erityisesti itsenäistymässä olevien 13 – 29 -vuotiaiden nuorten perheille. Tuleva-hankkeessa kehitetään verkkokursseja, jotka liittyvät sekä nuoruusikään että palvelujärjestelmän ja vammaislainsäädännön muutokseen. Kokeillaan ja käynnistetään erilaisia verkkovertaistuen muotoja ja koulutetaan vapaaehtoisia verkkovertaistukihenkilöiksi. Lue lisää Riikka Mannisen blogista:
Mitä tuleva tuo tulleessaan?
Vahvistu vanhempana – ja Tuleva-hankkeet tekevät yhteistyötä keskenään mm. toimintamallien kehittämisessä ja arvioinnissa. Lisäksi molemmissa hankkeissa hyödynnetään eri tavoin myös perheiden omaa kokemustietoa, Tukiliiton sekä sen jäsenyhdistysten ja yhteistyökumppaneiden aiempaa osaamista.
Perhetutkimuspäivät
Haluamme kutsua kaikkia kehittämistoiminnasta kiinnostuneita mukaan yhteistyöhön kanssamme. Toivomme kumppaneiksi Tukiliiton jäsenyhdistyksiä, perhe- ja vammaistyön toimijoita eri sektoreilta ja oppilaitoksia, joille tarjoamme mielellämme työhömme liittyvää perehdytystä, projektiyhteistyötä ja tutkimusaiheita esimerkiksi opinnäytetyön tekijöille ja tutkijoille.
Tukiliiton kehittämistoiminta on esillä myös Tampereella 19. – 20.4. pidettävillä Perhetutkimuspäivillä, joissa koordinoimme yhdessä Ratkes ry:n kanssa ”Vammaisuus, voimavarakeskeisyys ja perhepalvelut” -työryhmää. Työryhmässä mm. sosiaalityön professori Mikaela Starke Göteborgista esittelee Ruotsissa saatuja kokemuksia työskentelystä perheiden kanssa, joissa vanhemmalla on ymmärtämisen ja oppimisen haasteita. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Perhetutkimuspäiville 6.4. mennessä tästä linkistä. Mikaela Starke vierailee myös Tulppaanitalolla perjantai-iltapäivästä 20.4.
Oodi osallisuudelle -minimessut
Tukiliiton kehittämistoiminta ja hankkeet ovat mukana myös Tulppaanitalolla pe 18.5.2018 järjestettävillä Oodi osallisuudelle -minimessuilla, jonne myös yhteistyökumppanit ja opiskelijaryhmät ovat tervetulleita tutustumaan toimintaamme ja keskustelemaan lisää yhteistyömahdollisuuksista. Tervetuloa!
Lisätietoa Tukiliiton kehittämistoiminnasta löydät osoitteesta
www.tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/kehittamistoiminta/
Meiltä saat lisätietoa!

Taija Humisto
Projektipäällikkö
Puhelinnumero: 040 707 8990
Sähköposti: taija.humisto@tukiliitto.fi
Annan tietoa ja tukea perheille, joissa vanhemmalla on kehitysvamma tai muusta syystä tuentarvetta oppimisessa ja ymmärryksessä. Koordinoin Tukiliiton kokemustoimijaverkostoa.
Facebookistä löydät minut nimellä Taija Humisto Tukiliitto
Vahvistu vanhempana -hanke 2017 – 2020 ja Arne ja Aune -hanke 2018 -2021

Riikka Manninen
Projektipäällikkö
Puhelinnumero: 040 6374 968
Sähköposti: riikka.manninen@tukiliitto.fi
Aarne ja Aune -hanke 2018 – 2021
Tukea arkeen ja paikalliseen vaikuttamiseen nuorille ja aikuisille.
Twitterissä @riikka_manninen

Sirpa Mäkinen
Järjestöagentti (50%)
Puhelinnumero: 040 6819 666
Sähköposti: sirpa.makinen@tukiliitto.fi
Toimin Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön! -hankkeessa. Tuen yhteiskehittämistä ja järjestöjä mukaan perhekeskusverkostoihin Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Valtakunnallisesti olen mukana mm. sähköisen perhekeskuksen suunnittelussa.

Wilma Karikko
Suunnittelija
Puhelinnumero: 040 6743 631
Sähköposti: wilma.karikko@tukiliitto.fi
Tuen ja autan Tukiliiton ja yhdistysten toiminnan siirtymistä verkkovälitteiseksi. Yhdistystoimijat voivat ottaa minuun yhteyttä, jos tarvitsevat tukea tai koulutusta verkkoasioissa.