Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutukset 2020

12.12.2019

Tarvitsetko tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen?

Malikkeen kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus tarjoaa tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Koulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

11. – 12.3.2020 Tampere
Ilmoittaudu 12.2. mennessä Johanna Sakolle
johanna.sakko@tukiliitto.fi

6. – 7.5.2020 Tampere
Ilmoittaudu 8.4. mennessä Johanna Sakolle
johanna.sakko@tukiliitto.fi

16. – 17.5.2020 Helsinki
Ilmoittaudu 20.4.2020 mennessä Soile Honkalalle
soile.honkala@tukiliitto.fi

16. – 17.9.2020 Tampere
Ilmoittaudu 19.8. mennessä Tanja Taurialle
tanja.tauria@tukiliitto.fi

Koulutuksen lähtökohtana on vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. Ensimmäisenä päivänä perehdymme apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta sekä tutustumme toimintavälineisiin ja teemme käytännön harjoituksia.

Koulutuksen toisena päivänä saamme retkeillen kokemusta toimintavälineiden käytöstä. Vaikeasti vammaiset retkeläiset toimivat kokemusasiantuntijoina. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa myös retkeläisen mukaan retkelle klo 10 – 14. Oikeanlainen toimintaväline mahdollistaa liikkumisen ja osallistumisen kaikille.

Osallistumismaksu 120 euroa (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä). Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutukseen osallistumisen jälkeen on mahdollista lähteä organisoimaan vastaava alueellinen koulutus omalle paikkakunnalle.

Tervetuloa mukaan!

Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia)

Keskiviikko on teoriapäivä, kello 8.15 – 16

Ilmoittautuminen ja aamukahvit.

Malike-toiminta ja toimintavälineiden kokeilumahdollisuudet

• Apuvälinelainsäädäntö, henkilökohtainen apu ja tuettu päätöksenteko, osallisuus ja kohderyhmästä toimijaksi.
  • Ideoita välineiden hankintaan, soveltamiseen ja asennon tukemiseen.
  • Toimintavälineet aktiivisen arjen ja osallisuuden edistäjinä.

11.30 – 12.30 Lounas.

Lisää toimintavälineistä.
Toiminnan järjestäminen ja turvallisuusajattelu.

14.30 – 16
Välineiden kokoaminen ja säätäminen.
Valmistautuminen seuraavan päivän retkeen.

Torstai on retkipäivä, kello 8 – 16

Aamupäivän ohjelma kello 8 alkaen
valmistelut, välineiden kokoaminen ja testaaminen.

Kello 10 retkeläiset saapuvat, välineiden sovittaminen ja retkeen valmistautuminen.

Retki lähimaastossa. Retken aikana retkilounas.
Toimintavälineiden kokeilua retkeläisten kanssa.

Ohjelma kello 14 – 16
Kello 14 retkeläisten paluukyydit saapuvat.

Välineiden purkaminen ja pakkaus.

Koulutuksen yhteenveto ja päivän päätös.

Kello 16 mennessä Malike-keskukseen.

Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksen lähtökohtana on vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. #malike #toimintaväline