Tervetuloa koko perheen tapahtumaan: Team Jaakkola Activity Day

17.05.2022

Keravalla järjestettävä Team Jaakkola Activity Day -tapahtuma on avoin kaikille. Tapahtumassa on hyväntekeväisyysjuoksu, johon voi osallistua kävellen, juosten ja apuvälineitä käyttäen.

Tervetuloa koko perheen tapahtumaan Keravan Keinukalliolle (Keinukalliontie, 04250 Kerava), jonka tavoitteena on inspiroida ihmisiä liikkumaan sekä lisätä tietoisuutta liikkumisen yhdenvertaisuudesta. Team Jaakkola Activity Day -tapahtuma on avoin kaikille. Tapahtumassa on hyväntekeväisyysjuoksu, johon voi osallistua kävellen, juosten ja apuvälineitä käyttäen. Hyväntekeväisyysjuoksu on noin 3 km esteetön lenkki ja kiertää Keinukallion maastoissa.

Malike on paikalla mahdollistamassa vaikeasti vammaisten lasten, nuorten ja aikuisten osallistumisen tapahtumaan toimintavälineiden avulla. Tapahtumassa on mahdollista kokeilla erilaisia maastoliikkumiseen tarkoitettuja toimintavälineitä myös osallistumatta juoksuun. Myös SOLIA tuo kokeiltavaksi soveltavan liikunnan apuvälineitä sekä tarjoaa opastusta ja neuvoa. Lisäksi menossa on mukana lasten suosikkimaskotti, ihana Kamu-pupu!

Aikataulu:

11.00 Tapahtuma alkaa, mahdollisuus tutustua toimijoiden pisteisiin.
12.00 Tapahtuman virallinen avaus – Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu avaa tapahtuman ja hyväntekeväisyysjuoksun
12.15 Hyväntekeväisyysjuoksu alkaa
13.30 Ohjelmaa ja toimijoiden pisteitä/esityksiä

Ilmoittautuminen

Tule juoksemaan Sumin ja Tomin kanssa yhdessä! Vapaaehtoisella osallistumismaksulla (15 euroa) kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Keräyksen varoilla on tarkoitus tukea Rettin oireyhtymän tutkimuksen käynnistämistä Suomessa ja lasten neurologista tutkimustyötä sekä edistää Rett-henkilöiden ja heidän perheidensä hyvinvointia.

Ilmoittaudu hyväntekeväisyysjuoksuun tästä linkistä (aukeaa uuteen ikkunaan). Mikäli haluat osallistua juoksuun toimintavälineen kanssa, ota yhteyttä Malikkeen toimistoon (malike@tukiliitto.fi), jotta osaamme varata oikean välineen mukaamme.

Kuka Sumi ja Tomi?

Team Jaakkolan eli Sumin ja Tomin tavoitteena on tehdä jotain sellaista mitä kukaan suomalainen ei ole vielä tehnyt. He aikovat suorittaa yhdessä Ironman-triathlonin. Täysmatka tarkoittaa uintia 3,8 km, pyöräilyä 180 km ja loppuhuipennuksena juostaan maraton eli 42,2 km.

Projektin toisena tavoitteena on lisätä tietoisuutta Rettin oireyhtymästä, liikunnan yhdenvertaisuudesta sekä kerätä varoja hyväntekeväisyyteen. Sumilla diagnosoitiin vuonna 2009 Rettin oireyhtymä, joka aiheuttaa Sumille paljon terveydellisiä ongelmia monivammaisuuden takia: kävely on huteraa, hän ei puhu eikä pysty käyttämään käsiään ja lisäksi hänellä on vaikeahoitoinen epilepsia.

Yhteistyössä Malike, Team Jaakkola, Rett-yhdistys, Solia, Kamu-maskotti ja paikalliset urheiluseurat.

Sininen maskottipupu Kamu lasten ja toimintavälineiden kanssa