Tekojen Tiistaina tehdään hyvää

23.11.2021

Tekojen Tiistaita vietetään tänä vuonna 30.11.

Tekojen Tiistai on osa kansainvälistä Giving Tuesday -kampanjaa, joka alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2012. Jokainen voi osallistua juuri itselle sopivalla tavalla. Tekojen Tiistaina voi tehdä jotain, mistä on iloa yhdelle tai useammallekin.

#TekojenTiistai herättää keskustelemaan antamisesta ja hyvistä teoista. Teko voi olla iso tai pieni, tärkeintä on ajatus antamisesta ja hyvän mielen jakamisesta.

Hyvä teko ilahduttaa

Haluaisitko saada uuden kaverin? Yhdenvertainen Kaveritoiminta yhdistää kaksi vapaaehtoista yhdenvertaiseksi kaveriksi. Yhdenvertaista kaveritoimintaa on kahdenlaista. Livekaveritoimintaa järjestetään Jyväskylän ja Tampereen alueilla. Digikaveritoimintaan voi hakea mistä päin maata vain!

Onko ohjaajana toimiminen tuttua? Tukiliitto järjestää koulutusta, kursseja, vertaistapaamisia ja tuettuja lomia kehitysvammaisille ihmisille, heidän perheilleen ja läheisilleen. Tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Tukiliittoon kuuluva Harvinaiskeskus Norio järjestää vertaistapaamisia ja perhekursseja pääasiassa erilaisia harvinaisia sairauksia sairastaville ja heidän perheilleen sekä vertaistapaamisia muun muassa sisaruksille sekä harvinaissairaille nuorille, useimmiten pääkaupunkiseudulla. Tapahtumiin palkataan tilapäistyövoimaksi ohjaajia. Työ voi kestää yhdestä kuuteen päivään.

Haluatko tukea toimintaamme? Sinun lahjoituksesi avulla voimme auttaa ihmisiä saamaan tarvitsemansa palvelut. Annamme palveluihin ja tukeen liittyvää lakineuvontaa, vaadimme oikeuksien toteutumista, vaikutamme lainsäädäntöön, päättäjiin ja viranomaisiin sekä toimimme vammaisten ihmisten äänitorvena yhteiskunnassa. Järjestämme myös koulutuksia kehitysvammaisten henkilöiden omien taitojen tukemiseksi. Lahjoituksen voi tehdä helposti verkkosivuillamme tai kotimaisessa Lahjoittamo-palvelussa.