Teemaviikko: Tule mukaan, tempauksia eri puolilla Suomea

30.11.2019

Poimintoja Kehitysvammaisten ihmisten teemaviikon tapahtumista: tietoiskuja, pikkujouluja, sirkusta ja sometusta. #kohtaamut

Poimintoja Kehitysvammaisten ihmisten teemaviikon tapahtumista:

 • Inarilaisten vierailu kunnanjohtajan luona 2.12.2019
  Tukiyhdistys kertoo: ”Kysymyksiä on laidasta laitaan, jotka koskevat meidän kaikkien kuntalaisuutta sekä tietenkin palvelujen järjestämisestä kunnassamme.”
  www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teemaviikko-inari
 • Pankin koulutukset, Mäntyharju
  Mäntyharjun ja Pertunmaan Kehitysvammaisten Tuki ry ja paikallinen Suur-Savon Osuuspankki järjestävät koulutuksia kahdessa palvelukodissa.
  www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teemaviikko-mantyharju-2
 • Tuu tutummaksi, Merikarvia
  Merikarvian työkeskus, Merikarvian Wassan asuntola, Merikarvian kansalaisopisto, SEKK, MEKA TV ja Taiteesta työtä -hanke järjestävät tapahtuman Wassan asuntolassa maanantaina 2.12.2019. Mukana elävä kirjasto.
  www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teemaviikko-merikarvia
 • Non-stop-tempaus, Sysmä
  Nyt kohdataan ja nautitaan!
  Tempauksessa 2.12.2019 Sysmän Kehitysvammaisten Tuki ry:n yhteistyökumppaneita ovat Sysmän Toimintakeskus, Tiia Saarisen kampaamo, Taru Rajavuoren Helmi ja Hilla ja Tiinan hoitola.
  www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teemaviikko-non-stop-tempaus-sysma
 • Sörkän säkenöivä sirkus: Supersankarit, Helsinki
  Erityisnuorten sirkus- ja teatteriryhmän ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Esitys 3.12.2019 on loppuunvarattu.
  www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teemaviikko-sorkan-sakenoiva-sirkus

Kehitysvammaisten ihmisten viikko 1. – 7.12.2019

Kehitysvammaisten ihmisten teemaviikkoa vietetään 1. – 7.12.2019, viikon aiheena ovat hyvät palvelut ja yksilölliset tukimuodot. Kymmenet ja kymmenet vapaaehtoiset järjestävät yli 40 tapahtumaa. Teemaviikon tunnus 2019 on “Oikeus hyvään palveluun”.  Kohtaa mut!

Tapahtumapaikkoja on huikeasti: Forssa, Hamina, Helsinki, Huittinen, Hämeenlinna, Imatra, Inari, Joutseno, Joensuu, Järvenpää, Kaarina, Kajaani, Kankaanpää, Kauhajoki, Lahti, Keitele, Kristiinankaupunki, Lapinlahti, Lieksa, Maaninka, Merikarvia, Mikkeli, Muurame, Mäntyharju, Oulainen, Oulu, Pielavesi, Polvijärvi, Pori, Pudasjärvi, Riihimäki, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Siilinjärvi, Suonenjoki, Sysmä, Tampere, Turku, Tyrnävä, Vaala, Vammala, Varkaus, Villähde, Vieremä, Virrat, Ylivieska, Ähtäri.

Kansainvälistä YK:n vammaisten päivää vietetään vuosittain joulukuun 3. päivänä.

Vapaaehtoistoiminnan päivä on vuosittain 5.12.

KOHTAA MUT: Jokaisella nuorella on oikeus haaveilla hyvästä elämästä ja ikiomasta tulevaisuudesta. Kodista, työstä, toimeentulosta, harrastuksista, ihmissuhteista ja rakkaudesta. Valinnoista. Suomi on ratifioinut YK:n vammaissopimuksen, joka takaa vammaisille henkilöille kaikki ihmisoikeudet ja perusvapaudet. Yhdenvertaisuus ei ole maailmassa valmiina. Se vaatii tekoja. Muutetaan maailmaa.

 

Kuvituskuvassa Rovanimen Aika aukeaa -musikaalin väkeä yhteiskuvassa 2017.