Tampereen Teatteri ja Teatteri NEO esittävät Ibseniä lokakuussa

21.09.2022

Teatteri NEO ja Tampereen Teatteri purkavat yhdessä teatterin esittämiseen ja katsomiseen liittyviä ennakko-oletuksia. Teatteri NEOn näyttelijöillä on kehitysvamma tai muu erityisen tuen tarve.

Tampereen Teatterin ja kehitysvammaisten sekä erityistä tukea tarvitsevien näyttelijöiden muodostaman Teatteri NEOn ensimmäinen yhdessä valmistama esitysiltama Kolme tapaa valmistaa Villisorsa saa ensi-iltansa 25. lokakuuta Liikelaiturilla (Yliopistonkatu 58 D, Tampere).

Esityksiä on vain kolme. Liput maksavat 10 euroa ja 5 euroa.

 

Kolme tapaa valmistaa Villisorsa

Kolme tapaa valmistaa Villisorsa perustuu Henrik Ibsenin näytelmään Villisorsa. Esitysiltaman ohjauksesta vastaa Tampereen Teatterin ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen. Näyttämöllä nähdään Teatteri NEOn näyttelijät Mari Heinilä, Ville Mäntynen, Riikka Papunen ja Atte Selin sekä Tampereen Teatterin näyttelijät Annuska Hannula ja Arttu Soilumo.

Esitysiltamassa nähdään pienimuotoisia ja herkullisia otteita Ibsenin klassikkonäytelmästä. Näytelmän keskiössä on elämänvalheessa sinnittelevä Ekdahlin perhe, jonka menneisyys alkaa paljastua ja tulevaisuus uhkaa vaarantua.

”Yhteistyömme pyrkii purkamaan monia teatterin esittämiseen ja katsomiseen liittyviä ennakko-oletuksia”, kertoo ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen. ”Työskentelemme relaxed performance -hengessä eli pyrimme luomaan nautinnollisen ja helposti lähestyttävän esitystilanteen niin yleisölle kuin esittäjillekin. Yhteiseen esitystapahtumaan on helppo tulla juuri sellaisena kuin on, ja keskusteleminen sekä yhdessäolo katsojien kanssa kuuluvat toimintaamme luonnollisena osana.”

Yhteistyö Teatteri NEOn kanssa on osa Tampereen Teatterin Uudet näyttämöt -kokonaisuutta, josta voit lukea lisää sivulta
Uudet näyttämöt

""