Taitaja-kisojen finaalipaikat jaetaan tammikuun lopussa

28.01.2019

Ammattiopisto Spesia järjestää vuoden 2019 TaitajaPLUS semifinaalit 28. – 30.1.2019. Kisapaikkakunnat ovat Järvenpää 28.1, Nurmijärvi 28. – 29.1. ja Jyväskylä 30.1.

Semifinaaleissa karsitaan osallistujat Joensuussa 21. – 23.5.2019 järjestettäväsään kisaan. Taitaja-finalisteja tulee olemaan mukana yli 400.

TaitajaPLUS

Taitaja-kisojen yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille TaitajaPLUS-kilpailu kolmessa eri lajissa. Siihen voivat osallistua kaikki ne opiskelijat, joilla on jonkin erityisen tuen tarpeen vuoksi tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma.

Kun opintoihin tarvittava erityinen tuki on kunnossa, ja opiskelija pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan, lopputuloksena on usein todella hienoja ammatillisen kasvun ja osaamisen tarinoita. Näiden esille tuomiseen TaitajaPLUS on mainio paikka: yleisö näkee ammattilaisen, ei diagnoosia tai vammaa.

Lajiperhevastaava Tero Kuusisto Järvenpään Ammattiopisto Spesiasta onkin innoissaan TaitajaPLUS-kisoista:

”Kaiken A ja O ovat opiskelijat, he tekevät kisoista hienot. Erityistä tukea tarvitsevilla opiskelijoilla on usein hyvää, perusteellisesti harjoiteltua osaamista, innostusta ja kova motivaatio, ja näissä kilpailuissa he pääsevät näyttämään sen.”

Jyväskylässä yleisö pääsee seuraamaan semifinaalia

Jyväskylän keskiviikon 30.1. kisapäivä on siitä erityinen, että yleisöllä on mahdollisuus päästä katsomaan kisasuorituksia osana toimipisteen avoimia ovia, kertoo paikkakunnalla opettava lajivastaava Hannu Pahajoki:

”Jyväskylän semifinaalipäivä on myös toimipisteemme avointen ovien päivä, joten toivotamme yleisön tervetulleeksi seuraamaan myös semifinaalia. Tämä valmistaa osallistujia Joensuun finaaliin, jossa yleisöä onkin sitten jo runsaasti. Onhan se vähän jännittävää, mutta sitä paremmalta itsensä voittaminen opiskelijoiden mielestä tuntuu.”

Mikä Taitaja, mikä TaitajaPLUS?

Vuosittain järjestettävät Taitaja-kisat on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista.

Mukana on noin 45 eri ammattialaa ja yli neljänsataa kilpailijaa. Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita.

Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään osana Taitaja-tapahtumaa. Kilpailulajeja on 3 – 5 ja ne vaihtelevat vuosittain, jotta mahdollisimman monen koulutusalan opiskelijat pääsevät kilpailemaan osaamisessaan.

TaitajaPLUS-kilpailussa ei ole yläikärajaa, toisin kuin muissa Taitaja-lajeissa, vaan ammattitaitokilpailuun voivat osallistua kaikki opiskelijat, joille on tehty HOJKS.

Kansaivälisesti ammattitaidosta kilpaillaan WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-ammattitaitokilpailuissa.


Kuvassa Timo Peltoniemi – TaitajaPLUS-semifinalisti.

Päivät ja paikkakunnat
maanatai 28.1. Asiakaspalvelu ja myynti – Ammattiopisto Spesia, Järvenpää
maanantai-tiistai 28.–29.1. Logistiikka – Würth Elektronik Oy, Nurmijärvi
keskiviikko 30.1. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, kiinteistönhoidon osaamisala – Ammattiopisto Spesia, Jyväskylä

Lisätiedot
Jyväskylä: Lajivastaava Hannu Pahajoki, hannu.pahajoki@spesia.fi, 040 486 4136
Järvenpää ja Nurmijärvi: Lajiperhevastaava Tero Kuusisto, tero.kuusisto@spesia.fi, 044 465 0570

Pääkuvassa: Timo Peltoniemi TaitajaPLUS-semifinalisti ja lajivastaava Hannu Pahajoki.