Selkokirjamessut vievät löytöretkelle selkokirjoihin

14.09.2021

Selkokeskus järjestää virtuaaliset Selkokirjamessut keskiviikkona 22.9.2021 kello 10 – 17. Ohjelmassa on esimerkiksi kirjailijahaastatteluja ja selkokirjojen kustantajien esittelyitä.

Selkokirjamessujen ohjelmassa on monipuolisesti niin kirjailijoiden haastatteluita, kustantajien esittelyitä kuin asiantuntijoiden paneelikeskustelukin. Päivän päätteeksi jaetaan selkokirjallisuuden Seesam-palkinto.

Kirja etsii lukijaa ja lukija kirjaa.

Selkokirjamessut 22.9.2021 kello 10–17

  • Selkokirjamessut ovat ilmaiset, ja niille voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut.
  • Messujen tarkoituksena on esitellä selkokirjoja ja auttaa löytämään hyvää luettavaa.
  • Selkokirjat sopivat kaikille, joille yleiskielisten kirjojen lukeminen on vaikeaa, mutta niitä voi lukea ihan kuka tahansa.

Messujen monipuolisesta ohjelmasta löytyy seurattavaa niin selkokirjoista kiinnostuneille kuin selkokielen asiantuntijoillekin. Ohjelmassa on esimerkiksi kiinnostavien kirjailijoiden haastatteluita, selkokirjojen kustantajien esittelyitä sekä paljon muuta messutunnelmaa.

Somessa käytetään aihetunnisteita #Selkokirjamessut2021 ja #LöytöretkiSelkokirjoihin. Ohjelma löytyy tapahtuman järjestäjän, Selkokeskuksen, sivulta
Selkokirjamessut

Enni Mustosen ja Merete Mazzarellan teokset selkokielelle

Vuosien 2019–2021 selkokirjakummi, kirjailija Enni Mustonen on paikalla yhdessä Mustosen Paimentyttö-kirjan selkokielelle mukauttaneen kirjailija Tuija Takalan kanssa. Messuilla esitellään myös uusi selkokirjakummi, kirjailija Merete Mazzarella.

Mazzarella on palkittu suomenruotsalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia teoksia ovat esimerkiksi Från höst till höst (Syksystä syksyyn) ja Ingen saknad, ingen sorg: en dag i Zacharias Topelius liv (Ei kaipuuta, ei surua: päivä Zacharias Topeliuksen elämässä). Selkokirjatyöryhmä valitsi Mazzarellan selkokirjakummiksi, koska se halusi edistää myös ruotsinkielistä selkokirjallisuutta.

Messupäivä huipentuu Seesam-palkinnon jakamiseen. Seesam-palkinto on tunnustus selkokirjallisuuden edistämisestä. Tänä vuonna palkinnon saa kirjailija Tapani Bagge. Lue lisää sivulta
Selkokirjallisuuden Seesam-palkinto

Tervetuloa innostumaan selkokirjallisuudesta!

Selkokeskus on voittoa tavoittelematon valtakunnallinen selkokielen asiantuntijakeskus, joka toimii osana Kehitysvammaliittoa. Selkokeskus edistää selkokielen käyttöä ja kehittää selkokieltä. Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpompaa.