Selkokirjallisuuden Seesam-palkinto 2021 Tapani Baggelle

14.09.2021

Kirjailija Tapani Bagge on voittanut selkokirjallisuuden Seesam-palkinnon tunnustuksena selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä.

Selkokeskuksen yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä myöntää Seesam-palkinnon selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä joka toinen vuosi. Vuoden 2021 palkinnon voittanut Tapani Bagge on työryhmän mukaan kirjoittanut selkokirjallisuutta ansiokkaasti muiden teostensa lisäksi. Tähän mennessä julkaistuja Baggen selkokirjoja ovat Alligaattori, Polttava rakkaus, Marskin keppi, Jäätävää kyytiä ja Tuhon torni.

”Baggen vauhdikkaat tarinat tempaavat mukaansa monenlaisia lukijoita. Jännittävät käänteet, huumori, inhimillinen salaviisaus ja lämpö mahtuvat Baggen selkokirjoissa yksiin kansiin selkeässä muodossa”, työryhmä perustelee.

Ennen kuin Bagge alkoi kirjoittaa selkokirjoja, hän edisti selkokirjallisuutta selkokirjatyöryhmässä vuosina 2004–2009.

Palkinnon jakoa voi seurata Selkokirjamessuilla

Työryhmän puheenjohtaja Marjo Heiskanen ja sihteeri Ella Airaksinen luovuttavat palkinnon Baggelle Selkokeskuksen virtuaalisilla Selkokirjamessuilla 22.9.2021 kello 16.30. Palkinnon jaon jälkeen Baggea haastatellaan hänen selkokirjoistaan. Selkokirjamessuja voi seurata ilmaiseksi netissä.

Selkokeskus on voittoa tavoittelematon selkokielen asiantuntijakeskus, joka toimii osana Kehitysvammaliittoa. Selkokeskuksen yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä on jakanut Seesam-palkinnon selkokirjallisuuden parissa ansioituneelle kirjailijalle, kuvittajalle, kääntäjälle, tutkijalle tai kustantajalle vuodesta 1992 alkaen. Palkinnon arvo on 1 000 euroa.

Selkokirjat on kirjoitettu selkokielellä, joka on yleiskieltä helpompi kielimuoto. Ne on tarkoitettu kaikille, joille yleiskielisten kirjojen lukeminen on vaikeaa.