Ruuhkavuodet-kampanja nostaa esiin työssäkäyvien omaishoitajien jaksamisen

22.11.2021

Omaishoidon viikolle 21.–29.11. ajoittuva kampanja muistuttaa, että ruuhkavuodet eivät aina ajoitu perheissä pikkulapsiaikaan. Joka kolmas työssäkäyvä ihminen hoitaa läheistään ansiotyön ohessa. Työssäkäyvän omaishoitajan jaksaminen edellyttää tukea.

Omaishoitajaliitto nostaa työikäisten, läheisestään huolehtivien ihmisten asemaa ja jaksamisen turvaamista esiin valtakunnallisella omaishoitajien viikolla 21.–28.11.2021. Viikon aikana työelämän ja hoivan yhdistämisen haasteista kertoo muun muassa tehtaan työnjohdossa työskentelevä vammaisen lapsen isä. Omaishoitajien kokemuksia julkaistaan teemaviikolla Omaishoitajaliiton somekanavissa (Facebook, Instagram, Twitter) aihetunnisteella #ruuhkavuodet.

Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää työnantajien huomiota siihen, että eri työyhteisöissä on paljon ihmisiä, jotka huolehtivat läheisistään päivätöidensä ohella. Omaishoitajaliiton mukaan työnantajien tulisi aktiivisesti kehittää tapoja, joilla työssäkäyviä omaishoitajia voitaisiin tukea ansiontyön ja omaishoidon yhteensovittamisessa. Kampanjassa halutaan nostaa esille myös omaishoidon ja työssäkäynnin mahdollistavien palveluiden kehittämisen tarvetta.

Viikko huipentuu pääjuhlaan Kuopiossa kaupungintalon juhlasalissa torstaina 25.11. kello 12.30–16.00. Juhlapuheen pitää Omaishoitajaliiton puheenjohtaja Sari Raassina. Tapahtuma striimataan ja sitä voi seurata Omaishoitajaliiton verkkosivujen kautta.