Pertin Valinta tempaisee Lontoossa

06.08.2019

Tapahtumassa voi tutustua suomalaiseen outsider-taiteeseen, musiikkiin ja työllistymisen malleihin.

Pertin Valinnan taidegallerian
ja yhteiskumppanien
pop up -tempaus esittelee
suomalaista outsider-taidetta,
musiikkia ja tuotteita
8. – 10.8.2019 Lontoossa.

Tempauksen pääteos on
Inside Outside Finland -virtuaaliteos.
Videoesitys katsotaan 360-virtuaalilaseilla,
joten katsojasta voi tuntua, että
hän pääsee mukaan kuvauspaikoille.
Yksi kuvauspaikoista on
Kalevi Helvetin eli Pertti Kurikan keikka.

Lontoossa pystytetään IPI-kahvila ja
Kalle Salonen soittaa jazzia hammondilla.
Esillä on muun muassa Pekka Elomaan
ja Lyhdyn työryhmän valokuvia.

Lontoossa myös esitellään
suomalaisia työllistämisen malleja.

Pertti’s Choice Popup -tapahtuma
on avoinna kello 10.30 – 18 osoitteessa
Protein Studios, 31 New Inn Yard, Lontoo.

Kalevi Helvetin teokset Vaarallinen krokotiili, 2016 ja Kuristajat, 2016. Tussi paperille. Mäntän kuvataideviikot 2016.

Inside Outside Finland

Virtuaalinen teos esittelee suomalaisen Outsider-taiteen historiaa, taiteilijoita ja taideympäristöjä interaktiivisena 360°-videokokemuksena. Voit lukea lisää sivulta:
www.insideoutsidefinland.com

Pertin valinta

Outsider-taiteen ja -kulttuurin valintatalo yhdistää yhteiskunnallisen yrittäjyyden, kansalaisaktivismin, taidepalvelujen välitystoiminnan, marginaalisen musiikin ohjelmatuotannon sekä laadukkaiden ja eettisesti tuotettujen tuotteiden myynnin.

Pertin Valinnan taustalla toimii Pertti Kurikan Nimipäivien perustama yhteiskunnallinen yritys Daatso Oy, joka toimii läheisessä yhteistyössä Lyhty ry:n kulttuuripajojen ja Erikoisjoukkojen kanssa.

Voit lukea lisää sivulta:
www.pertinvalinta.fi

Tukijat

Pertti’s Choice saa rahoitusta Englannin Arts Councililta ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Tapahtumaa tukevat Kyrö Distillery, Iittala, Kaffecentralen, Suomen Britannian-suurlähetystö, Muusikkojen liitto, Taiteen edistämiskeskus ja Autismisäätiö.

Kuvassa Pertti Kurikan roolihahmo Kalevi Helvetti. Kuvaaja Jaana Teräväinen.