Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön apurahat tukevat toimintaamme

27.01.2022

Apurahat tukevat ruohonjuuritason toimintaa, joka vaikuttaa välittömästi apurahan kohteena olevien ihmisten elinpiiriin. Kiitämme lämpimästi saamastamme tuesta.

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö myönsi apurahoja lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia edistävien projektien ja toimintamallien kehittämiseen, toteuttamiseen ja palveluiden saavutettavaksi tekemiseen. Apurahoja myönnettiin pääasiassa kolmannen sektorin toimijoille nuoriso- ja vanhustyöhön. Osa rahoitetuista hankkeista on ruohonjuuritason toimintaa, joka vaikuttaa välittömästi apurahan kohteena olevien ihmisten elinpiiriin. Lue lisää sivulta
Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö

Tukiliiton toimintaan myönnettiin kaksi apurahaa

Kehitysvammaisten Tukiliitto kiittää lämpimästi myönnetystä tuesta. Apurahat tulivat hankkeille:

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
Miten minusta tulee minä? Verkkotietoisku ja vertaiskeskustelu kehitysvammaisen nuoren identiteetin muodostumisesta ja seksuaalisuudesta läheisille

Anne Vuorenpää Tukiliitosta kertoo:
”Tukiliitolle on myönnetty 5000 euroa hankkeeseen, jossa pidetään 1 – 2 työpajaa tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille Lupa puhua -työpajamallin mukaan. Työpajan on kehittänyt Aspa. Työpajassa on lupa puhua asioista, joista muuten ei puhuisi. Työpajojen pohjalta valmistetaan keskustelu aineistoa vanhemmille ja nuorille tukemaan identiteettikeskusteluja. Vanhemmille tarjotaan verkkoluentoja ja keskustelutukea.”

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
Malike-toiminta. Toimintavälineet kasvun ja osallistumisen tukena varhaiskasvatuksessa -hanke

Susanna Tero Malikkeesta kertoo:
”Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön 20 000 euron suuruinen osa-apuraha on myönnetty Malikkeelle Toimintavälineet vaikeasti vammaisen lapsen kasvun ja osallistumisen tukena varhaiskasvatuksessa -hankkeeseen. Apuraha käytetään varhaiskasvatukseen soveltuvien toimintavälineiden hankintaan. Lisäksi hankkeessa on tarkoitus tuottaa digiopas varhaiskasvatukseen soveltuvista lasten osallistumista ja osallisuutta lisäävistä toimintavälineistä sekä rahoituksen järjestyessä myös videoita.”