Oman elämän näköinen sisaruus -verkkoluentosarja syksyllä 2022 PERUTTU

12.09.2022

Kehitysvammaisen henkilön aikuistuminen tuo mukanaan monia muutoksia ja herättää paljon kysymyksiä läheisten mielessä. Syksyn luentosarja on suunnattu aikuisille sisaruksille, jotka haluavat olla tukemassa tukea tarvitsevan sisaruksensa omaa elämää.

Verkkoluentosarja on peruttu.

Kehitysvammaisten Tukiliiton Harvinaiskeskus Norio tarjoaa harvinaissairaille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen ikätasoista, ihmisen perimään ja sairauksiin liittyvää keskustelutukea, josta voit lukea lisää sivulta:
https://www.tukiliitto.fi/harvinaiskeskusnorio/tukea/keskustelutuki-ja-ohjaus

. . . .

Verkkoluentosarja on peruttu.

Verkkoluentosarja tarjoaa tietoa ja näkökulmia siihen, kuinka aikuisena sisaruksena voi olla tukea tarvitsevan sisaruksen elämän rinnalla kulkija.

Miten sovittaa yhteen oma elämä, omat voimavarat ja sisaruuteen mahdollisesti
liittyvä tukeminen tai hoitovastuu sisaruuden roolista käsin?

Mitä kehitysvammaisen aikuisen itsenäistyminen tarkoittaa sisarussuhteelle?
Kuinka löytää tasapaino oman elämän ja sisaruksen elämän välillä?

Oman elämän näköinen sisaruus -verkkoluentosarja syksyllä 2022

Syksyn verkkoluentosarjaan aikuisille, joiden sisaruksella on kehitysvamma tai samankaltaista tuen tarvetta, diagnoosiin katsomatta, kuuluu kaksi luentoa, jotka täydentävät toistensa sisältöä. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin luentoihin.

Sisaruksen erilaiset roolit ja oma jaksaminen
Maanantaina 26.9.2022 kello 17.30–19.30 (Teams)
Aiheen pohdintaa ja keskustelua yhdessä kahden kokemusasiantuntijasisaruksen ja Ulla Parisaaren (perinnöllisyyshoitaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto/Harvinaiskeskus Norio) kanssa. Ilmoittautuminen 23.9. mennessä (siirry sivulle)
lomakkeella

Miten äidit näkevät sisaruuden
Maanantaina 10.10.2022 klo 17.30–19.30 (Teams)
Aiheen pohdintaa ja keskustelua kahden kokemusasiantuntijaäidin sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitsyvammaisten Palvelusäätiön työntekijöiden kanssa. Ilmoittautuminen 10.10. mennessä (siirry sivulle)
lomakkeella

Verkkoluennot pidetään Microsoft Teams -alustalla.

Järjestäjät: Erityinen sisaruus -toiminta, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Kehitysvammatuki 57 ry

Lisätiedot:
Erityinen sisaruus -koordinaattori Taina Koivunen-Kutila, yhteystiedot alla.