Muutoksen aika -webinaarissa ajankohtaista tietoa kehitysvamma-alan muutoksista

24.05.2022

Tervetuloa webinaariin perjantaina 10.6.2022 kuulemaan muun muassa vammaispalvelulain etenemisestä ja siitä, miten uusilla hyvinvointialueilla turvataan erityispalveluiden jatkuvuus. Kokemuasiantuntijat kertovat työstä ja aktiivisuuden merkityksestä. Muutoksen aika on nyt!

Tervetuloa perjantaina 10.6. iltapäivällä maksuttomaan Muutoksen aika -webinaariin. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla ja suora linkki webinaariin avautuu tästä:
Muutoksen aika 10.6.2022 kello 12

Webinaarissa keskustelemme ajankohtaisista asioista ja suurista muutoksista, jotka ovat läsnä tässä ajassa. Miten vammaispalvelulaki etenee? Mitä uusi vammaispalvelulaki muuttaa kehitysvammaisten ihmisten ja perheiden palveluissa? Tukiliiton lakimies Tanja Salisma yhdessä vaikuttamistoiminnan johtajan Jutta Keski-Korhosen kanssa avaavat tulevaa vammaispalvelulakia lakiuudistuksen tilannekatsauksella ja sen keskeisimmillä sisällöillä sekä vaikutuksilla palveluihin.

Ensi vuoden alusta uudet hyvinvointialueet vastaavat terveys- ja sosiaalipalveluiden järjestämisestä. Miten tässä suuressa uudistuksessa turvataan erityispalveluiden jatkuvuus? Tätä kysymystä webinaarissamme pohtii vammaispalveluiden johtaja Riitta Hakoma, Eksotesta. Riitta Hakoma työskenteli kevääseen asti sijaisena Kuntaliitossa näiden sote-asioiden parissa. Hänellä on tähän asiaan näkökulmaa monesta työtehtävästä käsin.

Onko hyvinvointialueuudistus kehitysvammaisten ihmisten tuen ja palveluiden näkökulmasta uhka vai mahdollisuus? Sosten Sote-muutostuen järjestöasiantuntija Niina Salo-Lehtinen pohtii osuudessaan sitä, miten parhaimmillaan järjestöjen ja julkisen sektorin kumppanuus voi toteutua ja mitä siihen vaaditaan. Miten voidaan saavuttaa siihen tarvittava keskinäinen vuoropuhelu ja toisten näkökulmien kuuntelu?

Tukiliiton kokemusasiantoimijat Anna Valkama, Maija Juhola ja Elisa Dahlström tuovat webinaariin näkökulmiaan ja kokemuksiaan omasta elämästään. Saamme kuulla työn, aktiivisuuden ja uusien kokemuksien merkityksestä sekä halusta tietää ja ymmärtää omaan elämään liittyviä asioita.

Webinaari on suunnattu kaikille päivän teemoista kiinnostuneille. Webinaariin voi osallistua kotisohvalta tai järjestämällä yhteisen etäkatsomon, jossa seurata tilaisuutta ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa kasvokkain. Webinaarissa on myös varattu aikaa yhteiselle keskustelulle ja osallistujien kysymyksille.

Tervetuloa Tukiliiton webinaariin perjantaina 10.6.2022 kuulemaan muun muassa vammaispalvelulain etenemisestä ja siitä, miten uusilla hyvinvointialueilla turvataan erityispalveluiden jatkuvuus. Muutoksen aika on nyt!

 

Muutoksen aika -iltapäiväwebinaari

10.6.2022 kello 12–16.30

12.00 Tervetuloa!

12.15 Järjestöjen ja julkisen sektorin kumppanuus uudella hyvinvointialueella
Niina Salo-Lehtinen, Sote-muutostuen järjestöasiantuntija, Soste

13.00 Miten turvataan aiemmin erityishuoltona järjestettävien vaativien ja monialaisten erityispalvelujen jatkuvuus? – näkymiä tulevaan
Riitta Hakoma, vammaispalveluiden johtaja, Eksote

13.45 Kysymyksiä ja keskustelua

Tauko 14.15–14.30

14.30 Tukiliiton kokemustoimijoiden puheenvuoroja
”Työn merkitys elämässäni”, Anna Valkama
”Haluan olla kartalla omista asioistani” Elisa Dahlström
”Uuden alussa” Maija Juhola

15.00 Vammaispalvelulain etenemisen tilanne ja vaikutukset kehitysvammaisten ja perheiden tukeen ja palveluihin
Tanja Salisma, lakimies ja Jutta Keski-Korhonen vaikuttamistyön johtaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto

16 Kysymyksiä ja keskustelua

16.30  Webinaari päättyy

 

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 11.6.2022

Liittokokous järjestetään sekä Tampere-talossa että etäyhteyksin.
Liittokokouksessa jäsenet käyttävät Tukiliiton ylintä päätösvaltaa. Liittokokous kokoontuu joka vuosi. Se valitsee liittohallituksen uudet jäsenet ja käsittelee vuosikertomuksen. Liittokokous käsittelee myös tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja tekee näin päätöksiä tulevasta.
Lue lisää sivulta

Liittokokous