Mihin sopeutumisvalmennus on menossa? -seminaari 20.11.2018 Helsinki

08.10.2018

Tule marraskuun seminaariin kuulemaan, keskustelemaan, verkostoitumaan ja vaikuttamaan!

Mikä on sopeutumisvalmennuksen rooli tulevaisuuden kuntoutuksessa? Millaisia mahdollisuuksia järjestöillä on toimia sopeutumisvalmennuksessa kumppanina yksityisen tai julkisen sektorin palveluntuottajalle? Miten varmistetaan se, että sopeutumisvalmennus on kaikkien sitä tarvitsevien saatavilla?

Mihin suomalainen sopeutumisvalmennus on menossa?
Tiistai 20.11.2018 klo 10 – 16
Iiriskeskus, Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki

Kohderyhmä: sosiaali- ja terveysalojen ammattilaiset ja opiskelijat, sopeutumisvalmennuksen rahoittajat, palveluiden käyttäjät ja muut aiheesta kiinnostuneet

Seminaarin puheenjohtajana toimii Aivovammaliiton puheenjohtaja Seppo Kantola
9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
10.00 Seminaarin avaus, Jukka Tahvanainen, toimitusjohtaja Näkövammaisten liitto ry
10.15 Kokemuksia sopeutumisvalmennuksesta, Tero Karppi, Eeliksen isä
10.45 Mihin sopeutumista tarvitaan? Helena Mäenpää, lastenneurologian erikoislääkäri, HUS
11.15 Kokemuksia ja arvioita Kelan järjestämistä sopeutumisvalmennuskursseista tutkimustulosten valossa, Anu Kippola-Pääkkönen, YTM, tutkija Lapin yliopisto / projektipäällikkö PPSHP
12.00 Lounas
13.00 Kokemuksia sopeutumisvalmennuksen merkityksestä (videokooste)
13.20 Tulevaisuuden sopeutumisvalmennus – paneelikeskustelu (pj. Seppo Kantola), Sote, maakunnat, valinnanvapaus, kumppanuudet, ketterä kehittäminen … mihin sopeutumisvalmennus on menossa? Mukana keskustelussa rahoittajia, järjestöjä ja asiantuntijoita: Tuula Ahlgren (Kela), Marika Heimo (STEA), vertaisohjaaja Anna-Lotta Maalo, Timo Rautiainen (Tatu ry), Marja Nylén (Epilepsialiitto), Sinikka Hiekkala (Invalidiliitto ry, Etäsope-hanke)
14.45 Tauko
15.00 Järjestölähtöinen sopeutumisvalmennus uudessa sote- ja maakuntamallissa, Tuija Brax, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto ry
15.45 Loppukeskustelu ja yhteenveto
Päätöskahvi

Ilmoittautuminen 9.11.2018 mennessä oheisesta linkistä:
www.lyyti.in/sope_seminaari_201118

Tilaisuuden hinta 90 euroa (sisältäen ohjelman aamukahvin, lounaan ja päiväkahvin).

Seminaarin järjestää Järjestöjen sopeutumisvalmennusryhmä