
Malikkeen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutukset 2022
04.01.2022Malikkeen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutukset tarjoavat tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen toimintavälineitä hyödyntäen.
Malikkeen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksen lähtökohtana on vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen.
- Koulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille.
- Osallistumisen ratkaisuja hänelle, joka tarvitsee toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.
Ensimmäisenä päivänä perehdymme apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta sekä tutustumme toimintavälineisiin ja teemme käytännön harjoituksia. Jokaisen koulutuksen toinen päivä toteutuu retki- tai tapahtumapäivänä, joka tarjoaa vaikeasti vammaisille ihmisille mahdollisuuden osallistua retkeen tai tapahtumaan. Koulutukseen osallistujat saavat retkeillen kokemusta toimintavälineiden käytöstä. Vaikeasti vammaiset retkeläiset toimivat kokemusasiantuntijoina.
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutukset löytyvät Malikkeen tapahtumakalenterista. Tulossa koulutuksia 2022:
Ilmoittautuminen 16.2.2022 mennessä
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 16. – 17.3.2022, Tampere
Koulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. Koulutuksen lähtökohtana on vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. Lisätietoja Tanja Tauria / Malike, tanja.tauria@tukiliitto.fi, puh. 050 3764 980. Lue lisää sivulta
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus
Ilmoittautuminen 6.4.2022 mennessä
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 4. – 5.5.2022, Tampere
Malikkeen kaksipäiväinen koulutus tarjoaa tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen. Lue lisää sivulta
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus
Ilmoittautuminen 18.4.2022 mennessä
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 18. – 19.5.2022, Jyväskylä
Malikkeen kaksipäiväinen koulutus tarjoaa tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen. Lue lisää sivulta
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus
Ilmoittautuminen 17.8.2022 mennessä
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 14. – 15.9.2022, Tampere
Malikkeen kaksipäiväinen koulutus tarjoaa tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen. Lue lisää sivulta
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus
Alueellinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus
Jos olet jo käynyt Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksen, olisitko kiinnostunut järjestämään alueellisen koulutuksen? Koulutuksen käytyään on mahdollista lähteä organisoimaan omaa alueellista toimintavälinekoulutusta ja koota alueellisia toimijoita yhteen. Organisoija vastaa käytännön järjestelyistä, Malikkeen työntekijät toimivat kouluttajina. Alueellisten koulutusten tuloksena saadaan verkosto ihmisiä, jotka osaavat käyttää toimintavälineitä ja järjestää vaikeasti vammaisille ihmisille osallistumismahdollisuuksia toimintavälineitä hyödyntäen.
Koulutusmallin tavoitteena on löytää yhdessä keinoja ja ratkaisuja, jotka jäisivät elämään alueella, vaikeasti vammaisten ihmisten arkeen. Tavoitteena on myös omien alueellisten välineiden hankintojen käynnistyminen.
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa
Oppilaitoksiin on juurrutettu Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutusmallia järjestämällä koulutus opettajille ja opiskelijaryhmälle. Tämän jälkeen opettajia tuetaan seuraavan koulutuksen järjestämisessä opiskelijoille esimerkiksi verkkomateriaalien avulla. Koulutusta ovat toteuttaneet muun muassa fysioterapeuttiopiskelijoille SAMK, Lapin AMK, TAMK ja Metropolia AMK.
Oppilaitosten koulutuksista tieto ja taito siirtyvät valmistuville ammattilaisille, jotka aikanaan voivat omassa työssään tukea vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumista. Koulutusta on järjestetty myös yhteistyökumppaneille heidän tarpeisiinsa räätälöitynä.
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Tule mahdollistamaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta! #Malike
Koulutuksen teoriaosuus eli koulutuksen ensimmäisen päivän sisältö on mahdollista suorittaa myös verkossa. Malike on tuottanut verkkokurssin teoriaosuuden Väestöliiton ylläpitämälle Hyväkysymys-sivustolle. Verkkokurssi mahdollistaa osallistujalle joustavan ajankäytön, sillä jaksot voi suorittaa omaan tahtiin. Koulutuksen toiminnallinen osuus eli toinen päivä toteutetaan retki- tai tapahtumapäivänä, joka tarjoaa vaikeasti vammaisille ihmisille mahdollisuuden osallistua retkeen tai tapahtumaan. Toiminnallinen koulutuspäivä toteutetaan yhteistyössä Malikkeen kanssa, toimintavälineitä hyödyntäen.
Onko teidän oppilaitoksellanne tai työpaikallanne intoa lähteä mahdollistamaan vaikeasti vammaisten ihmisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta? Malike tekee mielellään kanssanne yhteistyötä. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan kanssanne juuri teille sopiva Ulos talosta, pois pihasta -opintokokonaisuus!
Lisätietoja sivulla
Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutukset
Sinua saattaa kiinnostaa myös
Muiden kanssa liikkumaan
Armas Karvinen, 10, pääsi hiihtämään ensimmäisen kerran elämässään. Toimintavälineet mahdollistavat hänelle monenlaista...
Lue lisää aiheesta Muiden kanssa liikkumaan
Tanja Tauria
Suunnittelija, koulutukset
Puhelinnumero: 050 3764 980
Sähköposti: tanja.tauria@tukiliitto.fi
Malike-keskus
Sumeliuksenkatu 18 B, 3. krs
33100 Tampere
Malike-keskuksen puhelinnumero on 040 4839 327.
Tehtäviini kuuluvat mm. toimintavälinekoulutukset, neuvonta, hankinnan ohjaus, esteettömyys ja oppilaitosyhteistyö.