Jaana Happonen voitti Papunetin kuvataidekilpailun

02.05.2018

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli ihmeellinen luonto. Kilpailijoiden suosikkiaihe oli kettu.

Papunetin vuoden 2018 kuvataidekilpailun voittaja on Jaana Happosen sekatekniikkatyö Vuohi.  Aurinkoisen sävyinen kuva esittää vuohta heinikossa.

– Teoksessa oli käytetty useita värejä ja tausta oli hieno, perustelee kuvataidekilpailun raadin jäsen Miika Turunen voittajan valintaa.

Kilpailun kunniamaininnat saivat Henri Hyvärisen sekatekniikalla toteutettu Puumetsä ja Pekka Laamasen hehkuva Sienitaulu.

 

Papunetin kuvataidekilpailun voitti Jaana Happosen teos Vuohi.
Papunetin kuvataidekilpailun voitti Jaana Happosen teos Vuohi.

 

Aiheena ihmeellinen luonto

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli ihmeellinen luonto. Kilpailuun saapui yhteensä 401 työtä. Teoksissa kuvattiin paljon erilaisia eläimiä. Kilpailijoiden suosikkiaihe oli kettu.

Teoksissa oli kuvattu myös luonnon maisemia, villieläimiä, lemmikkejä, Lapin luontoa ja abstrakteja luontoaiheita. Tekniikoita oli käytetty monipuolisesti kollaasista tekstiilitaiteeseen ja öljyväriin.

Kilpailun raatina toimivat valokuvaaja Pekka Elomaa, Kivi Median toimittaja Miika Turunen ja Papunetin edustajat. Raati arvioi töiden persoonallisuutta ja omaperäisyyttä sekä omien ajatusten ilmaisemista.

 

Leopardin katse yleisön suosikkina

Myös yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan kilpailun finaaliin valitun kahdeksan teoksen joukosta. Papunetin yleisöäänestyksen voitti Aleksiina Salmen Leopardin katse, joka sai 208 ääntä.

 

Aleksiina Salmi: Leopardin katse.
Aleksiina Salmi: Leopardin katse.

Papunet onnittelee voittajia ja kiittää lämpimästi kaikkia kuvataidekilpailun osallistujia. Kaikki osallistujat saavat kevään aikana Papunetin kunniakirjan.

 

Lähde: Papunet