Kun lapsi satuttaa -hankkeen tapahtumia

22.08.2022

Kun lapsi satuttaa -hanke tukee perheitä, joissa erityislapsi tai -nuori käyttäytyy väkivaltaisesti muita perheenjäseniään kohtaan. Syksyllä hankkeella on koulutuksia ja tapahtumia.

Kun lapsi satuttaa -hanke (2020–2022) etsii ratkaisuja niiden perheiden elämään, joissa alle 25-vuotias erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori käyttäytyy väkivaltaisesti. Hänellä voi olla kehitysvamma, neuropsykiatrisia ongelmia tai ymmärtämisen ja oppimisen haasteita. Lisätietoja hankkeesta (siirry sivulle):
Kun lapsi satuttaa

Tulossa syksyllä

Meneillään on hankkeemme viimeinen toimintavuosi. Tarjolla on monenlaista sekä erityislasten vanhemmille että heidän kanssaan työskenteleville:

Vertaistukihenkilöt
Erityislapsensa väkivaltaa kokevilla vanhemmilla on mahdollisuus hakea kauttamme omaa vertaistukihenkilöä. Hankkeessa on koulutettu kokemusvanhempia, joilla on henkilökohtaista kokemusta erityislapsensa väkivallasta ja siitä selviämisestä. Lue lisää ja täytä hakemus kohdassa ”Vertaistukea läheisille” sivulla
Kun lapsi satuttaa

Tunnista lähisuhdeväkivalta -koulutus 31.8.2022
Koulutus järjestetään keskiviikkona 31.8 kello 12.30–15.30 Tulppaanitalolla Tampereella, Pinninkatu 51. Pirkanmaan väkivaltaverkoston järjestämä maksuton koulutus ammattilaisille lähisuhdeväkivallan tunnistamisesta
Kouluttajina Jaana Häggman (Pro-tukipiste), Arja Konttila (Rikosseuraamuslaitos) ja Camilla Polviander (Kiusatut/ Setlementti Tampere). Ilmoittautuminen sivulla
https://forms.office.com/r/yatQ1a8DqT

Kun lapsi satuttaa: Vertaisoppimisen aamupäivä ammattilaisille 23.9.2022
Hanke järjestää perheitä kohtaaville ammattilaisille Vertaisoppimisen aamupäiviä, joissa käsittellään muun muassa lapsen tekemään väkivaltaan, puheeksi ottamiseen sekä työssä jaksamiseen liittyviä teemoja. Tervetuloa perjantaina 23.9.2022 kello 8.30–11.30 Tulppaanitalolla Tampereella. Teemana on Itsemyötätunto ja työssä jaksaminen. Puhujana aamupäivässä on neuropsykiatrinen valmentaja, tunnetaitokouluttaja ja Erityisvoimia.fi -sivuston perustaja Riikka Seppälä. Paikkoja rajoitetusti, ei etäosallistumista. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Vertaisoppimisen aamupaiva ammattilaisille

Ota puheeksi lähisuhdeväkivalta -koulutus torstaina 17.11.2022 klo 12.30–15.30
Tulppaanitalolla Tampereella, järjestäjänä Pirkanmaan väkivaltaverkosto. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa sivulle:
www.perhevakivalta.fi/koulutus

TULOSSA MYÖS
Yksi yhteinen lapsuus -seminaari tiistaina 29.11.2022 Tulppaanitalolla Tampereella. Merkitse päivä jo kalenteriin ja seuraa ilmoitteluamme:
kvps.fi/tapahtumakalenteri

Blogi Erityisvoimia-sivulla

”Lapsen vanhempiinsa tai sisaruksiinsa kohdistama väkivalta on yksi lähisuhdeväkivallan vähiten tutkittuja ja tunnistettuja muotoja”, hankkeen perhetyöntekijä Vesa Vilppola kirjoittaa blogissa Erityisvoimia.fi-sivulla. Lue teksti
https://erityisvoimia.fi/asiantuntija-artikkelit/kun-lapsi-satuttaa-vakivallan-vaikutus-vireystilaan/

 

Kun lapsi satuttaa -videot

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön YouTube-kanavalta löydät hankkeen tuottamat videot ja animaatiot.

Alla näet Kun lapsi satuttaa -animaatiosarjan ensimmäisen osan. Viisiosaisessa sarjassa on lyhyitä kuvauksia tilanteista, joissa lapsen ärsyyntyminen ja vihan tunne eivät ole hallittavissa.

Video: Kun lapsi satuttaa: Lähdössä ulos, pituus 1 minuutti 11 sekuntia. Julkaisija Kehitysvammaisten palvelusäätiö.

 

Hankkeen nettisivuilta joilta löydät mm. yhteydenottolomakkeen. Lomakkeen kautta voit kertoa omista kokemuksistasi, pyytää yhteydenottoamme tai tilata hankkeen tiedotteen (siirry sivulle):
https://kvps.fi/kunlapsisatuttaa

Kun lapsi satuttaa -hanke toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön (STEA) tuella Veikkauksen varoista.

 

Lisätietoja

Hanna Rautiainen
suunnittelija
Kun lapsi satuttaa -hanke
puh. 040 6315 659
Tampere