Kynnys: Koulutus häirinnästä, vihapuheesta ja viharikoksista 20.4.2021

19.03.2021

Oletko joskus epäillyt kohdanneesi väkivaltaa, häirintää tai vihapuhetta vammasi vuoksi? Tarvitsetko lisätietoa, mitä silloin kannattaa tehdä?

Autolle oli tehty ilkivaltaa pysäköintipaikalla. Auto oli taloyhtiön pysäköintipaikalla, joka oli varattu liikuntarajoitteisille. Auton omistaja uskoi, että ilkivalta liittyi hänen vammaansa.

Mies herjasi baarissa toista asiakasta hänen vammansa takia ja töni tätä.

Henkilöä nimiteltiin julkisessa Facebookryhmässä hänen vammaisuutensa takia.

Oletko joskus epäillyt kohdanneesi väkivaltaa, häirintää tai vihapuhetta vammasi vuoksi? Tarvitsetko lisätietoa, mitä silloin kannattaa tehdä?

Osana oikeusministeriön koordinoimaa Tiedolla vihaa vastaan -hanketta oikeusministeriö ja Kynnys ry järjestävät koulutuksen, jolla lisätään vammaisten henkilöiden tietoisuutta häirinnästä, vihapuheesta ja viharikoksista.

Koulutus häirinnästä, vihapuheesta ja viharikoksista
tiistai 20.4.2021 kello 15  – 17.30 (Teams)

Osallistujamäärä on rajattu. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ennen koulutusta. Ilmoittaudu 14.4.2021 mennessä sähköpostitse Milla Aaltoselle osoitteeseen
milla.aaltonen@om.fi.

 

Ohjelma

15.00 Tervetuloa: koulutuksen avaus ja tavoitteet

15.10 Viharikokset ja vihapuhe: mitä ne ovat? Millaisia vaikutuksia häirinnällä, vihapuheella, syrjinnällä ja viharikoksilla on? Mistä ne voi tunnistaa? Minne niistä voi ilmoittaa? Millaisia viharikoksia vammaisiin henkilöihin yleensä kohdistuu? Millaisia erityispiirteitä niillä on?
Milla Aaltonen, hankepäällikkö, oikeusministeriö
Terhi Toikkanen, lakimies, Kynnys ry
Sanni Purhonen, tiedottaja, Kynnys ry

16.20 Tauko

16.30 Puheenvuoroja tukipalveluista ja poliisin toiminnasta viharikosasioissa Rikosuhripäivystys – Brottsofferjouren, Marjo Pahkala
Sisäministeriö, Emilia Hämäläinen
Akunna Onwen, Anti-Racist Forum.

17.20 Loppusanat

Lisätiedot:
hankepäällikkö Milla Aaltonen,
milla.aaltonen@om.fi,
puh. 02951 50061

 

Kuvituskuva: Uskalla olla, uskalla puhua -oppaan kansikuva. Kuvaaja: Laura Vesa