Auta ja kannusta lähimmäistäsi koronapassin hankinnassa

09.12.2021

Ilman koronapassia eli koronatodistusta voi jäädä ulkopuoliseksi näistä harrastuksista, joihin muut osallistuvat. Koronapassin hankkimisessa voidaan tarvita apua. Jos netin Omakantaan ei ole pääsyä, paperisen koronapassin saa terveydenhuollosta.

Koronatodistuksen eli koronapassin esittämällä pääsee osallistumaan tapahtumiin, joissa sitä vaaditaan. Tapahtumia tai paikkoja, jotka saattavat vaatia koronapassia ovat esimerkiksi ravintolat, konsertit, teatterit tai vaikkapa kuoroharjoitukset. Ilman koronapassia voi jäädä ulkopuoliseksi näistä harrastuksista, joihin muut osallistuvat.

Koronapassin lataaminen omalle laitteelle on joillekin ihmisille hankalaa tai mahdotonta, koska hankintaan tarvitaan joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Kaikilla vammaisilla henkilöillä ei ole pääsyä nettiin tai jo tietokoneen käyttö voi olla vaikeaa. Auta ja kannusta lähimmäistäsi koronapassin hankinnassa.

Paperinen koronatodistus viipymättä

Paperisen koronapassin saa soittamalla terveydenhuoltoon ja varaamalla ajan, mutta tässäkin voidaan tarvita apua. Henkilöllisyys täytyy todistaa myös paperista passia haettaessa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee, että vammaisen henkilön tai vammaisen henkilön avustajan pyytäessä terveyskeskuksesta koronatodistusta, tulee koronatodistus tulostaa viipymättä ilman ajanvarausta. Lue lisää sivultamme
Yhdenvertaisuusvaltuutettu: Terveyskeskuksen tulostettava koronatodistus viipymättä

Koronapassi, on se sitten sähköinen tai paperinen, kannattaa ladata tai hakea itselle hyvissä ajoin.

Lisätietoa koronasta selkokielellä:

Koronavirus selkokielellä

THL päivittää sivuilleen selkokielistä tietoa koronaviruksesta.  Sivulla kerrotaan muun muassa, että jos olet sairastuneen ihmisen seurassa, voit altistua koronavirustaudille. Altistuminen tarkoittaa, että olet ehkä saanut tartunnan. Sinulla voi olla koronavirustauti, ennen kuin saat taudin oireita. Lue lisää THL:n sivulta (siirry sivulle)
Koronavirus selkokielellä