Kohdataan-hack 13. – 14.1.2018

04.01.2018

Nykyiset somepalvelut ovat monelle haastavia. Kohdataan-hack kokoaa eri alojen osaajia innovoimaan tulevaisuuden saavutettavaa somepalvelua, jossa on helppo löytää uusia ystäviä.

Monen voi olla vaikea käyttää nykyisiä somepalveluita,  jotka voivat olla teknisesti tai sisällöllisesti hankalia. Niiden ominaisuudet kuten turvallisuus mietityttää, mihin tietoni menevät, ja mihin niitä käytetään? Kaikissa palveluissa ei saada kiusaamista kuriin. Palvelut eivät välttämättä vastaa tarpeita. Monissa palveluissa viestitään olemassa olevien ystävien kanssa, mutta entä jos niitä ei ole, miten löytää uusia ystäviä? Tai palveluiden kautta etsitään seurustelukumppania, mutta entä jos kaipaan juttu- tai harrastuskaveria?

Kohdataan-hack 13. – 14.1.2018 kokoaa eri alojen osaajia yhteisen haasteen ääreen innovoimaan tulevaisuuden saavutettavaa somepalvelua, jossa on helppo kohdata ihmisiä ja löytää uusia ystäviä.Unohdetaan helppokäyttöiset Facebookit ja nerokkaat Tinderit, etsitään tuoreita ideoita ja tapoja tutustua uusiin ihmisiin somessa!

Kohdataan-hack

YLE, Huoltamo, Uutiskatu 5, Helsinki
Tapahtuma alkaa lauantaina 13.1.2018 klo 9  ja päättyy sunnuntaina 14.1.2018 kello 18
http://kohdataan.fi/hack

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, opiskelijat ja ammattilaiset, alasta riippumatta. Tapahtumaan mahtuu 50 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisten perusteella. Tapahtumaan voi osallistua valmiilla 2 5 hengen tiimillä tai yksin, jolloin tiimi kootaan paikan päällä.

 

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 5.1.2018.

Tapahtuma on ilmainen, ja tarjoamme osallistujille ruuat ja juomat. Tuomariston valitsema voittajatiimi palkitaan rahapalkinnolla. Tapahtumassa on mahdollisuus myös verkostoitua ja tavata maan johtavia saavutettavuus-, palvelumuotoilu- ja ohjelmistoalojen sekä mielen hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Tehdään yhdessä hyvää

  • Tapahtuman järjestää Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.
  • Palvelun teknisen toteutuksen kumppanuudesta järjestetään avoin kilpailutus alkuvuodesta 2018. Kohdataan-hackissa etsitään innovatiivisia ideoita ja konsepteja, joilla kehitystyö yhdessä käyttäjien ja teknisen toteuttajan kanssa saadaan liikkeelle.
  • Avoimuus ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on hankkeelle tärkeää. Sekä hankkeessa toteutettava sovellus että tapahtumassa ideoitavat konseptit tullaan toteuttamaan avoimella lähdekoodilla.
  • Hanketta rahoittaa STEA, ja sen toteutuksesta vastaavat Kehitysvammaliitto ja Suomen Mielenterveysseura.