Kirsikoti 25 vuotta

08.09.2018

Juhlavuoden kunniaksi Kirsikodilla avautuu näyttely Helsingissä. Näyttely Kaapelitehtaan Turbiinisalissa on avoinna 15.11. - 15.12.2018.

Kirsikoti on Lieksassa sijaitseva taiteilijayhteisö, joka viettää juhlavuottaan. Kirsikoti täytti kesällä 25 vuotta. Tällä hetkellä siellä asuu ja työskentelee yhdeksän taiteilijaa. Lue lisää Kirsikodista yhteisön kotisivulta:
www.kirsikoti.fi

Juhlavuoden kunniaksi Kirsikodilla avautuu näyttely Helsingissä. Kirsikoti 25 – More than Black and White -näyttely Kaapelitehtaan Turbiinisalissa on avoinna 15.11. – 15.12.2018.

Näyttely kuvaa taiteilijoiden matkaa alkuaikojen maalausleireiltä Kiasmaan ja maankuuluihin Taidemuseoihin, Toscanan kautta Kiinaan ja sieltä takaisin kotiseudulle Kolin maisemiin. Uusimmat Lieksa -aiheiset teokset ovat valmistuneet kesäkuussa. Kirsikodin historia on ollut kaikkea muuta kuin black and white. Sama pätee tähän näyttelyyn.

Näyttelyn teokset ovat myytävänä. Myynnissä on myös Kirsikodin taidetyöpajan tuotteita, mm. kodin tekstiilejä, laukkuja ja puutuotteita sisustukseen.

Näyttely on osa Disability Day Art & Action 2018 verkostofestivaalin ohjelmistoa.

Kuvassa maalaamassa Emma-Kaisa Komi. Kuvaaja on Hilja Mustonen, Kirsikoti.