KEPA Uusimaa -hanke vaikuttaa palveluihin Uudellamaalla

12.01.2022

Hankkeessa valmistellaan kehitysvammaisten palvelujen uudelleenorganisointia ja järjestämistä Uudellamaan alueella. Hanke kutsuu asiasta kiinnostuneita kehitysvammapalvelujen käyttäjiä (tai vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitsevia) ja heidän läheisiään asiakasosallisuusryhmään.

Kun palvelujen järjestäminen siirtyy hyvinvointialueille, myös nykyiset kehitysvammaisten erityishuoltopiirit lakkautetaan. KEPA Uusimaa -hankkeen tavoitteena on turvata palvelujen jatkuvuus, saatavuus, oikea-aikaisuus ja yhdenvertaisuus Uudellamaalla.

KEPA Uusimaa -hanke Espoon hallinnoima viiden hyvinvointialueen ja Etevan yhteistyöhanke.

Hankkeen projektipäällikkönä toimii
Kati Sihvonen,
kati.sihvonen@espoo.fi
ja projektiasiantuntijana
Tiina Hannikainen,
tiina.hannikainen@espoo.fi.

Tukiliiton yhdistyksiä on hankkeessa mukana. Kehitysvammatuki 57 ry osallistuu hankkeeseen järjestöedustajana, jonka tehtävänä on välittää hankkeelle asiakaskokemuksia ja toiveita koko Uudenmaan alueelta. Hankkeen eri työryhmiin osallistuu järjestöedustajina myös muiden tukiyhdistysten edustajia eri puolilta Uuttamaata sekä FDUV:n edustaja.

Tule mukaan ja vaikuta palveluihin Uudellamaalla

Hanke hakee nyt aiheesta kiinnostuneita kehitysvammapalvelujen käyttäjiä (tai vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitsevia) ja heidän läheisiään asiakasosallisuusryhmään Askolasta, Hangosta, Inkoosta, Kauniaisista, Keravalta, Kirkkonummelta, Lapinjärveltä, Lohjalta, Loviisasta, Raaseporista, Sipoosta ja Siuntiosta. Muista Uudenmaan kunnista on jo tullut ilmoittautumisia!

  • Ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on kehitysvammaisille ja vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitseville. Toinen ryhmä on heidän omaisilleen ja läheisilleen.
  • Kumpikin ryhmä kokoontuu neljä kertaa vuoden aikana. Asiakasosallisuusryhmään voi ilmoittautua yksittäinen henkilö tai ryhmä.
  • Osallistujan täytyy olla vähintään 16-vuotias. Ennakkoon ei tarvitse valmistautua tai tietää mitään, riittää kun osallistuja on innokas osallistumaan ja haluaa vaikuttaa kehitysvammaisten tai vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitsevien ihmisten palveluihin liittyviin asioihin.
  • Osallistuja tarvitsee tietokoneen tai muu laitteen, jolla voi osallistua etänä. Kehitysvammaiset henkilöt voivat pyytää apua esimerkiksi asumisyksikön ohjaajalta tai avustajalta.

Keskusteluissa mietitään palveluja asiakkaan ja läheisen näkökulmasta. Tarkoitus on saada kokemustietoa ja näkemyksiä päätöksenteon tueksi.

Ilmoittautuja sitouutuu olemaan mukana jokaisessa ryhmän tapaamisessa.

Voit ilmoittautua mukaan (Kehitysvammatuki 57 ry:n ohjaaman KEPA Uusimaa -hankkeen asiakasosallisuusryhmään) 6.2.2022 mennessä tästä linkistä
webropolsurveys.com

Haluatko kehittää #kehitysvamma-palveluja Uudellamaalla? Tule mukaan Kehitysvammatuki 57 ry:n ohjaaman KEPA Uusimaa -hankkeen asiakasosallisuusryhmään, #soteuudistus #kehitysvammapalvelut

 

Kuvituskuva Nathan Anderson, Unsplash Photo Community