KeMuT-tapahtuma kutsuu 4.12.2021

01.11.2021

KeMuT 2021 järjestetään 4.12.2021 Messukeskuksen siivessä. Koronan vuoksi tapahtumaa on jouduttu siirtämään, mutta viimein se toteutuu. Tasa-arvoa ja taide-elämyksiä kaikille!

Kulttuuritapahtuma KeMuT 2021 järjestetään 4.12.2021 kello 14 – 18 Messukeskuksen siivessä.

KeMuT 2021 – tasa-arvoa ja taide-elämyksiä kaikille
Kehitysvammatuki 57 ry järjestää KeMut-tapahtuman Helsingissä

KeMuissa pääosassa ovat muusikot, esiintyjät ja taiteilijat, joilla on kehitysvamma. Suosittu tapahtuma on järjestetty 48 kertaa.

Tänä vuonna lavalle nousevat

• Bergenstein,
  • DJ Domino Official,
  • Herkkuräbäri,
  • Juha Tapio Kärki Duo,
  • Kari Aalto & Rastakarai,
  • Kauriinmetsästäjät,
  • Pikku Kipinä,
  • Rapgods,
  • Resonaarin muusikot,
  • Rokkasoppa,
  • Sakari Leppänen,
  • Sam Heat,
  • Taikasydän ja
  • Tunneteatteri.

Tästä voit katsoa Juha Tapio Kärjen Samanarvoinen-videon, pituus 4,37. Julkaisija TMJ-levyt.

KeMuT on Kehitysvammatuki 57 ry:n vuosittain järjestämä kulttuuritapahtuma, jossa esiintyy huikea kattaus taiteilijoita eri puolilta Suomea.

Lue lisää tapahtumasta ja lipuista Kehitysvammatuki 57 ry:n sivulta (siirry sivulle):
www.kvtuki57.fi/yhdistys/kemut.

Kehitysvammatuki 57 ry järjestää vuosittain KeMuT-tapahtuman. Tule kokemaan kehitysvammaisten ihmisten taidetta ja kulttuuria paikan päälle. #KohtaaMut

KeMuT-historiaa

Tapahtuman järjestää Kehitysvammatuki 57 ry.
Suosittu tapahtuma on järjestetty 48 kertaa.

Finlandia-talon konsertissa eturivissä keskellä Risto Orko, presidentti Urho Kekkonen ja sisar Aino Miettinen.

Kehitysvammaisten päivän alkoi 1962.
Psykiatri Kivi Lydecken esitti 1970-luvun alkupuolella,
että kehitysvammaisten päivää tulisi viettää
sellaisen konsertin muodossa, jossa ei pidetä puheita,
vaan nautitaan kehitysvammaisten ihmisten taiteesta.
Ensimmäinen musiikkitapahtuma
Finlandia-talossa oli vuonna 1973.

Vuonna 2008 kehitysvammaisten päivä kasvoi
kehitysvammaisten ihmisten teemaviikoksi.

Kuvat:
Tunnetatterin esitys. Kuvaaja Mikko Käkelä / Kehitysvammatuki 57 ry
Historiakuva on Tukiliiton arkistosta.

Tilaa uutiskirje

Tukiliiton uutiskirje on kerran viikossa ilmestyvä kooste kehitysvamma-alan ajankohtaisista uutisista. Voit tilata Tukiliiton uutiskirjeen
tästä linkistä.