KeMuT-tapahtuma siirtyy 4.12.2021

02.09.2021

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi KeMuT-tapahtuma on siirretty toistamiseen. KeMuT 2021 järjestetään 4.12.2021 Messukeskuksen siivessä. Seuraa järjestäjän tiedotusta.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kulttuuritapahtuma KeMuT on siirretty toistamiseen. KeMuT 2021 järjestetään 4.12.2021 kello 14 – 18 Messukeskuksen siivessä.

KeMuT 2021 – tasa-arvoa ja taide-elämyksiä kaikille
Kehitysvammatuki 57 ry järjestää KeMut-tapahtuman Helsingissä

KeMuissa pääosassa ovat muusikot, esiintyjät ja taiteilijat, joilla on kehitysvamma. Suosittu tapahtuma on järjestetty 48 kertaa.

Aiemmin varatut liput käyvät 4.12.2021 tapahtumaan. Liput voi myös maksuttomasti perua 30.9.2021 mennessä.

Lue lisää tapahtumasta ja lipuista Kehitysvammatuki 57 ry:n sivulta (siirry sivulle):
www.kvtuki57.fi/yhdistys/kemut.

Mietityttääkö korona?

Koronapandemian vuoksi tapahtuma on siirretty.

Jos tapahtuma voidaan järjestää, toimitaan viranomaisten ohjeiden mukaan, jotta osallistuminen on turvallista. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pienempää osallistujamäärää ja tarkkaa hygieniaohjeistusta.

• Jos oma turvallisuus huolettaa, esiintyjät voivat peruuttaa osallistumisensa.
  • Jos koronatilanne estää koko tapahtuman järjestämisen tänä vuonna, tarkoitus on, että valitut esiintyjät pääsevät halutessaan mukaan 2022.

Kehitysvammatuki 57 ry järjestää vuosittain KeMuT-tapahtuman. Tule kokemaan kehitysvammaisten ihmisten taidetta ja kulttuuria paikan päälle. #KohtaaMut

KeMuT-historiaa

Tapahtuman järjestää Kehitysvammatuki 57 ry.
KeMuT-tapahtumaa on järjestetty kauan.

Finlandia-talon konsertissa eturivissä keskellä Risto Orko, presidentti Urho Kekkonen ja sisar Aino Miettinen.

Kehitysvammaisten päivän alkoi 1962.
Psykiatri Kivi Lydecken esitti 1970-luvun alkupuolella,
että kehitysvammaisten päivää tulisi viettää
sellaisen konsertin muodossa, jossa ei pidetä puheita,
vaan nautitaan kehitysvammaisten ihmisten taiteesta.
Ensimmäinen musiikkitapahtuma
Finlandia-talossa oli vuonna 1973.

Vuonna 2008 kehitysvammaisten päivä kasvoi
kehitysvammaisten ihmisten teemaviikoksi.

Kuvat:
Tunnetatterin esitys. Kuvaaja Mikko Käkelä / Kehitysvammatuki 57 ry
Historiakuva on Tukiliiton arkistosta.

Tilaa uutiskirje

Tukiliiton uutiskirje on kerran viikossa ilmestyvä kooste kehitysvamma-alan ajankohtaisista uutisista. Voit tilata Tukiliiton uutiskirjeen
tästä linkistä.