Kela toivoo ammattilaisilta palautetta selkoesitteistä

25.08.2022

Käytätkö työssäsi Kelan etuusesitteitä? Kela kerää ammattilaisilta palautetta selkokielisistä etuusesitteistään selvittääkseen, millaiset esitteet palvelisivat käyttäjiä parhaiten.

Suurin osa Kelan asiakkaista asioi ja hakee tietoa etuuksista Kelan verkkosivuilta. Kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan ole verkossa, ja kuka tahansa voi joskus tarvita selkeää tietoa Kelan etuuksista myös paperille painettuna. Kelan selkokieliset etuusesiteet kattavat Kelan etuudet vauvaperheistä vanhuuseläkkeisiin.

Kysely ammattilaisille

Kela kerää nyt lyhyellä kyselyllä tietoa siitä, miten nämä esitteet palvelevat käyttäjiä ja miten niistä saataisiin nykyistä toimivampia. Kysely on tarkoitettu sekä kelalaisille että Kelan yhteistyökumppaneille, jotka käyttävät esitteitä työssään.  Kela toivoo, että mahdollisimman moni esitteitä työssään käyttänyt ammattilainen vastaisi kyselyyn.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia, ja se tehdään nimettömästi. Kysely on avoinna syyskuun loppuun ja vastaamaan pääsee seuraavasta linkistä:
Kysely kelalaisille ja Kelan yhteistyökumppaneille

Esitteiden painosmäärä on suuri, ja niitä jaetaan ympäri Suomen. Kahdeksasta aihepiiristä laaditaan useita kieliversioita: Vuosittain päivitetään selkosuomenkielinen ja selkoruotsinkielinen esite, samoin niiden pohjalta laaditut pohjois-, inarin- ja koltansaamenkieliset esitteet. Joka toinen vuosi julkaistaan lisäksi englannin-, viron- ja venäjänkieliset esitteet.

Esitteet pdf-muodossa Kelan sivulla verkossa

Lisätietoa
kielenhuoltaja Essi Lehtinen, Kelan viestintäyksikkö
essi.lehtinen@kela.fi