Teemaviikko: Lämmin kiitos tempausten järjestäjille ja osallistujille

29.11.2021

Teemaviikko on vuosittain 1. – 7. joulukuuta, ja silloin tukiyhdistykset ja Me Itse -ryhmät sekä muut paikalliset toimijat järjestävät tempauksia.

Kiitos kaikille järjestäjille, ja someviestien jakajille!

Koronarajoitusten aikaan tapahtumia järjestettiin terveysturvallisesti. Omaa väkeä tavattiin pienissä ryhmissä. Osa tapahtumista oli siirretty osittain verkkoon. Julkisilla paikoilla koronatodistukset olivat tarvittaessa käytössä.

Pääkuvassa Haukiputaan Me Itse -porukka, joka tempaisi Teemaviikolla lätkämatsissa. Kehitysvammaisten ihmisten oikeudet saivat näkyvyyttä myös erätauolla, kun Me Itse -yhdistyksen materiaaleja jaettiin muille katsojille. Kuvaaja Sirpa Pykäläinen.

 

. . .

 

Teemaviikko 2021

Teemaviikkoa vietetään taas joulukuun alussa. Viikolla puhutaan ihmissuhteista ja siitä, miten kiusaamisesta selviytyä. Tule mukaan keskustelemaan myös somessa, #KohtaaMut!

Videon pituus 10 sek.

Älä kiusaa, vaan ole kaveri

Me Itse -yhdistys on laatinut viikon julkilausuman, jonka nimi on myös ”Oikeus elää ilman kiusaamista”.  Julkilausuma on julkaistu Leijassa 4/2021 ja myös sivulla:
tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/teemaviikko

Julkilausumassa todetaan, että moni vammainen ihminen on kokenut kiusaamista, mutta siitä voi selviytyä. Kiusaaminen on aina aina väärin eikä se koskaan ole uhrin vika. Kiusaamiseen pitää aina puuttua.

Moni kehitysvammainen ihminen
on kokenut kiusaamista.
Kiusaaminen on aina väärin,
eikä se ole koskaan kiusatun syy.
Kiusaamisesta voi selviytyä.
Jos sinua kiusataan tai näet,
että kaveria kiusataan,
on tärkeää toimia heti.

Kiusaamiseen pitää puuttua aina.
Sitä ei saa katsoa hiljaa vierestä.

Kiusaajalla pitää olla vastuu teoistaan.
Meillä on oikeus elää elämäämme
ilman kiusatuksi joutumista.

 

 

Kohtaa mut on Tukiliiton yhteinen tunnus

 

Tukiyhdistykset ja Me Itse -ryhmät ja muut paikalliset toimijat järjestävät tempauksia. Korona-aikana tempaukset järjestetään terveysturvallisesti. Esimerkiksi Eurajoella tehdään nettiin suoraa lähetystä, Salossa järjestetään useita pienten ryhmien musiikkihetkiä ja muun muassa Lieksassa askarrellaan Kohtaa mut -kortteja.

 

Kävimme jututtamassa Kauhajoen Kamuja vuoden 2020 Teemaviikon korttikampanjasta. Nappaa videolta talteen ideoita Teemaviikon tapahtuman järjestelyihin! (Videon pituus 9 minuuttia 46 sekuntia)

 

          

Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikko eli Teemaviikko

Teemaviikko on aina 1. – 7.12. Viikon aikana vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää 3.12. ja Vapaaehtoisten päivää 5.12.

Tukiliitosta voi tilata KohtaaMut-korttipohjia, joihin voi itse piirtää, kirjoittaa tai askarrella terveisiä. Korttipohjia voi tilata sähköpostilla osoitteesta
teemaviikko@tukiliitto.fi.

Teemaviikon kotisivu:
tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/teemaviikko

 

Muistutamme järjestäjiä, että voitte siirtää tapahtumat toiseen ajankohtaan, jos muuttunut koronatilanne niin vaatii.

 

Kuvassa Päivi Kaltio ja Jussi Rantala Teemaviikon Kohtaa Mut -yhteistapahtumassa 4.12.2018 Iltalinjalla Tampereella. Kuvaaja Laura Vesa.