Kehitysvammaisten Tukiliiton Sosiaaliturvaopas 2018 on päivitetty

18.01.2018

Painettu Sosiaaliturvaopas 2018 -liite jaetaan myös vuoden ensimmäisen Tukiviestin välissä 23. helmikuuta.

Opas antaa tietoa kehitysvammaisten henkilöiden palveluista ja tukitoimista, ja auttaa hakemaan niitä. Oppaaseen on koottu asioita, jotka koskevat kehitysvammaisia lapsia ja aikuisia sekä heidän perheitään.

Oppaassa esitellään esimeriksi

• Henkilökohtainen apu subjektiivisena oikeutena
  • Sosiaalihuoltolain mukainen lapsiperheiden kotipalvelu
  • Kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Oppaasta löydät tämän hetken keskeiset lait ja käsitteet.

Oppaan on päivittänyt lakimies Tanja Salisma.

Sosiaaliturvaopas 2018 löytyy Tukiliiton uusien kotisivujen Tuki ja neuvot -osiosta:
www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/oppaat-ja-materiaalit

Osiosta löytyy myös paljon muuta hyödyllistä tietoa kehitysvammaisten henkilöiden palveluista ja oikeuksista.

Opas avautuu myös suoraan tästä linkistä:
Sosiaaliturvaopas (pdf-muodossa)

Järjestöjen yhteinen sosiaaliturvaopas

Tukiliitto on ollut mukana myös järjestöjen yhteisen sosiaaliturvaoppaan laatimisessa. Oppaaseen on koottu laajasti tietoa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden sosiaaliturvasta. Sen päivitetty versio on luettavissa 31.1.2018 osoitteessa www.sosiaaliturvaopas.fi.