Kaikukortti: Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta

04.08.2020

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortti toimii useilla paikkakunnilla.

  • Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin.
  • Kortilla voi saada maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja.
  • Kaikukortti edistää yhdenvertaisuutta ja kulttuurin saavutettavuutta.

Kaikukortin käyttäjät saavat kortin nettisivulta hyödyllistä tietoa. Kortinjakajat ja kulttuuri- tai liikuntatoimijat sekä eri Kaikukortti-alueiden paikalliset vastuuhenkilöt löytävät sivuilta perehdytysmateriaalia ja ohjeita. Uudet kumppanit voivat tutkia, miksi kannattaa lähteä mukaan Kaikukortti-toimintaan, ja mitä se tarkoittaa.

Valtakunnallisesti Kaikukorttia kehittää Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu, joka on osa Kulttuuria kaikille -palvelua. Uusittu Kaikukortti.fi-sivu täyttää saavutettavuuden WCAG 2.1 A- ja AA-tason vaatimukset. Sivua voi selata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tervetuloa tutustumaan Kaikukorttiin osoitteessa
www.kaikukortti.fi

 

Kuvituskuvassa
Kalevi Helvetin teokset Vaarallinen krokotiili, 2016 ja Kuristajat, 2016. Tussi paperille. Mäntän kuvataideviikot 2016.
Kuva JT.