Kaikki voittavat -kampanja 1.–12.11.2021

26.10.2021

On arvioitu, että jo pelkästään kehitysvammaisista henkilöistä noin 3000 voisi työllistyä työsuhteiseen palkkatyöhön työhönvalmentajan tuella.

Järjestöt vaativat lisää työhönvalmentajia kuntiin 

Tällä hetkellä Suomessa puhutaan työvoimapulasta. Samaan aikaan maassamme on suuri joukko osatyökykyisiä ihmisiä, joilla olisi halua ja monipuolista osaamista työmarkkinoiden käyttöön. Esimerkiksi Suomessa on tuhansia kehitysvammaisia henkilöitä, joilla on sekä koulutus että halua työntekoon, mutta eri syistä nämä tekijät eivät kohtaa tekemätöntä työtä.

Työhönvalmentaja on ammattilainen, joka etsii sopivia työpaikkoja vammaiselle henkilölle ja tukee työnantajaa uuden henkilön rekrytoinnissa ja työn aloituksessa. Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on tukimenetelmä, jonka tavoitteena on työnhakijan työllistyminen normaaliin palkkatyöhön vammastaan tai sairaudestaan huolimatta. Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on palvelu, jota pitäisi olla tarjolla jokaisessa kunnassa.

Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Kehitysvammaliitto ja Vates-säätiö järjestävät 1.-12.11.2021 Kaikki voittavat -kampanjan. Kampanjalla halutaan osoittaa, että vammaisen henkilön työllistyessä voittavat kaikki. Kunnan työllisyysaste nousee ja  työnantaja saa tarvitsemansa tekijän työlle sekä monimuotoisemman työyhteisön. Samalla työntekijä saa yhdenvertaisen mahdollisuuden työelämään.

Työhönvalmennuksen avulla työllistyminen onnistuu. Järjestöt vaativat lisää työhönvalmentajia kuntiin.

Sosiaalisessa mediassa käymme keskustelua aihetunnisteilla #KaikkiVoittavat ja #Työhönvalmennus.

Lisätietoa Kaikki voittavat -kampanjasivulla

Lisätietoja työhönvalmennuksesta:

Vates-säätiö: Anne Korhonen kehittämiskoordinaattori, anne.korhonen@vates.fi, p. 045 676 5473

Kehitysvammaliitto: Simo Klem, asiantuntija, työllisyys, simo.klem@kvl.fi p. 040 905 1837

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö: Jenni Kujansivu, suunnittelija (Pirkanmaan palkkaamo), p. 044 2417 528, jenni.kujansivu@kvps.fi

Kehitysvammaisten Tukiliitto: Kari Vuorenpää, työelämän asiantuntija, 050 3296 170, kari.vuorenpaa@tukiliitto.fi ja Mari Hakola, työelämän asiantuntija, p. 040 1676 990, mari.hakola@tukiliitto.fi