Kaarisillan taidekummit yhteisprojektissa koulun kanssa

11.05.2018

Mukkulan peruskoulun oppilaat ovat tutustuneet kuvataiteen maailmaan Kaarisillan taidekummien kanssa.

Mukkulan peruskoulun ja Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen taideprojektin Hienoa!-näyttely Engel Makasiinissa 15.5. – 25.5.2018.

Kevään 2018 aikana kahdeksan Mukkulan peruskoulun oppilasta on tutustunut kuvataiteen maailmaan yhdessä Kaarisillan Taidestudion taidekummien kanssa.

Lähtökohtana on ollut vapaa, utelias ja rohkea tutkiminen sekä eri kuvataiteen tekniikoihin tutustuminen. Kaarisillan taiteilijat ovat olleet mukana työskentelyssä ja toimineet taidekummeina peruskoulun oppilaille.

Projektista kerrotaan, että ”Taideprojektin aikana oppilaille tuli ilmi, että taiteen tekeminen on mm. hyvä itsetutkistelun muoto – maalaamalla tai piirtämällä voi lähestyä omia haaveitaan tai toiveitaan: tehdä ne näkyväksi. ”

Mukkulan ja Kaarisillan projekti: ”Taiteen tekemisen riemu löytyy siitä, että taiteelle ei sinällään voi antaa mitään konkreettista tehtävää.”

Taideteos vain ruokkii katsojansa sielua ja antaa jokaiselle katsojalle oman kokemuksen, eikä oikeaa tai väärää ole. On jännittävää ajatella, että teos, johon on ladannut itseään, voi koskettaa myös katsojaa.

Taideprojektiin osallistui kahdeksan Mukkulan peruskoulusta 13 – 15-vuotiasta yläkouluikäisiä nuorta, Kaarisillan taidekummeja on mukana ollut vastaava määrä. Toiminnan ohjauksesta on vastannut kuvataiteilija ja taideohjaaja Outi Kirves.

Engel Makasiinin Hienoa! -näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa.

Hienoa!
Kaarisillan ja Mukkulan peruskoulun taideprojektin näyttely
15.5. – 25.5.2018
Avajaiset ovat maanantaina 14.5.2018 klo 18.

Engel Makasiini
Villähteentie 455, 15540 Villähde