Joensuun Parafest

12.08.2019

Joensuun Parafest-tapahtuma 2020 on peruttu. Festivaalin 10-vuotisjuhla siirtyy ensi vuodelle 2021.

Seuraa järjestäjien tiedotusta tapahtuman järjestämisestä.

Joensuun Parafest-tapahtumaa ei järjestetä 2020 koronatilanteen takia. Festivaalin 10-vuotisjuhla siirtyy ensi vuodelle 2021.

 

Vammaisten taiteilijoiden kulttuuritapahtuma järjestetään Joensuun keskustassa 13. – 15.8.2020. Tietoja päivitetään.

Alustavien tietojen mukaan
Joensuun Parafest kutsuu elokuussa Joensuuhun.

Tietoja päivitetetään. Alla edellisen vuoden tapahtumatietoja.

 

Taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä on jälleen eri puolilta Suomea – ja myös Petroskoista.

Avajaiset Joensuun torin uusitulla torilavalla torstaina 15.8.2019 kello 12 – 13.
Esiintymässä Blue Flamenco, Resorock Girls, ILO-bändi, MC Koo ja Hanna Rajapolvi.

Joensuun Parafest tarjoaa jälleen teatteria, musiikkia, tanssia ja runoja. Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Poimintoja ohjelmasta:

  • Taidekeskus Ahjossa aukeaa  ”Vallattomien valtakunta”-näyttely jo 31.7.2019. Näyttely päättyy 20.8.2019. Mukana ovat Kettuki ry ja Vertaistaiteilijat-hanke.
  • Tukiliiton Malike on mukana tapahtuman seminaarissa. Malikkeen aiheena on ”Osallistuminen, toimijuus ja osallisuus vaikeimmin vammaisten ihmisten elämässä”. Seminaari järjestetään Carelicumin auditoriossa torstaina 15.8.2019.
  • Lisäksi ohjelmassa muun muassa Sanavirta-kirjallisuusklubi, Maakunnan talentit ja Teatteri Totti: ”VaginamonologejaKirjallisuusklubi ”Sanavirta”, Maakunnan talentit, Teatteri Totti: ”Vaginamonologeja”.

Parafestin yhteistyökumppani Culture Open -hanke edistää vammaisten ja maahanmuuttajien osallistumista kulttuuripalveluihin ja tapahtumiin Joensuussa ja Petroskoissa. Tänä vuonna Joensuussa esiintyvät Petroskoista laulaja Fatima Bogdanova ja saksofonisti Konstantin Zverev yhtyeineen.

Joensuun Parafest ry on saanut 15 000 euro toiminta-avustuksen festivaalin järjestämiseen ja kehittämiseen.  Avustuksen myönsi Taiteen edistämiskeskus Taike, joka tukee toiminta-avustuksilla vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaa ja kulttuurin saavutettavuuden edistämistä.

Laaja yhteistyö tuo positiivista näkyvyyttä ja luotsaa tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Riko rajasi ja kokeile – kulttuuri kuuluu kaikille!

Tapahtuman ohjelma:
www.joensuunparafest.org

 

Kuvassa Matti Hanski lausuu runojaan Joensuu Parafest -tapahtumassa. Kuvaaja Jaana Teräväinen.