Joensuun Parafest

09.08.2018

Kahdeksas Joensuun Parafest -tapahtuma järjestetään Joensuun keskustassa 16. ­– 18.8.2018.

Joensuun Parafestilla toimintaa on tänä vuonna yhdeksässä paikassa kaupungin keskustassa. Taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä on jälleen eri puolilta Suomea ja myös Pohjois-Karjala on kattavasti mukana.

Kansainvälinen, laadukas kuvataidenäyttely on avannut Parafest-tarjonnan jo 2.8.2018 Taidekseskus AHJOssa. Joensuun Taiteilijaseura ry on ollut tuottamassa AHJOn brittitaiteilija Alison Lapperin töitä. Alison Lapper pitää Ahjossa myös valokuvatyöpajan 16. ja 17.8. Lapper pitää tärkeänä, että huomio kiinnittyy olennaiseen eli taiteeseen taiteilijan vammojen sijasta.

Parafest-seminaarissa puolestaan käsitellään mielenkiintoisesti ja monipuolisesti digiajan apuvälineitä paremman arjen saavuttamiseksi. Ohjelmassa muun muassa RoboApuhanke esittäytyy ja TulkkausILONA esittelee viittomien verkkomahdollisuuksia. Marko Vuoriheimo, joka paremmin tunnetaan räppärinä nimellä Signmark, on myös yrittäjä ja auttaa digitalisointiapuvälineiden kehittämisen kautta kaikkia kuulovammaisia.

Joensuun Parafest tarjoaa jälleen kattavasti myös teatteria, musiikkia, tanssia ja runoja. Pitkästä aikaa on mukana myös elokuvaesitys. Petroskoilaisen Vladimir Rudakin elokuva ”Ananas” esitetään 16.8. kirjastolla ja 17.8. elokuvateatteri Tapiossa.

Lauri Jäniksen ohjaama ”Ilomantsin julkkisten” näytelmäryhmä HURJA JOUKKO kertoo tällä kertaa tarinan ”Pikku Töpön keisarikunta”. Jokaisella Joensuun Parafestilla esiintyneet Hanna Rajapolvi sekä Jukka ja Pate ovat jälleen mukana!

Laaja yhteistyö tuo positiivista näkyvyyttä ja luotsaa tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Parafest auttaa kohtaamaan erilaisen todellisuuden, joka avaa myös kehittämisen mahdollisuuksia. Parafestin edustamat arvot ja osaaminen parantavat kaikkien elämisen laatua.

Ilmaistapahtuma elää osallistumisesta. Riko rajasi ja kokeile – kulttuuri kuuluu kaikille!

Tapahtuman ohjelma:
www.joensuunparafest.org

 

Kuvassa Matti Hanski lausuu runojaan Joensuu Parafest -tapahtumassa. Kuvaaja Jaana Teräväinen.