Jäsenyhdistykset: Muutoksen aika -webinaari 10.6. ja liittokokous 11.6.

21.04.2022

Tukiliiton liittokokous 2022 järjestetään 11.6. sekä Tampere-talossa että etäyhteyksin. Liittokokousta edeltävänä iltapäivänä järjestetään verkkoseminaari, jonka teemana ovat ajankohtaiset muutokset ja niiden vaikutukset kehitysvammaisten ja perheiden tukeen ja palveluihin.

Muutoksen aika -webinaari 10.6.2022 klo 12

Liittokokousta edeltävänä iltapäivänä järjestetään verkkoseminaari, jonka teemana ovat ajankohtaiset muutokset ja niiden vaikutukset kehitysvammaisten ja perheiden tukeen ja palveluihin. Jäsenyhdistykset voivat järjestää myös etäkatsomoita, joissa voi seurata tilaisuutta ja keskustella webinaarin teemoista.

Ohjelmassa mm.

  1. Järjestöjen ja julkisen sektorin kumppanuus uudella hyvinvointialueella.
    Niina Salo-Lehtinen, Sote-muutostuen järjestöasiantuntija, Soste
  2. Miten turvataan aiemmin erityishuoltona järjestettävien vaativien ja monialaisten erityispalvelujen jatkuvuus? – näkymiä tulevaan.
    Riitta Hakoma, vammaispalveluiden johtaja, Eksote
  3. Vammaispalvelulain etenemisen tilanne ja vaikutukset kehitysvammaisten ja perheiden tukeen ja palveluihin.
    Tanja Salisma, lakimies ja Jutta Keski-Korhonen vaikuttamistyön johtaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto

Ohjelma kokonaisuudessaan ja linkki webinaariin löytyvät Tukiliiton tapahtumakalenterista.
Webinaari on suunnattu erityisesti Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten jäsenille, mutta siihen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 11.6.2022

Liittokokous järjestetään sekä Tampere-talossa että etäyhteyksin. Liittokokouksen esityslista liitteineen sekä valtakirjakysely lähtee jäsenyhdistysten puheenjohtajille lähiviikkoina. Valtakirjakyselyssä jäsenyhdistykset ilmoittavat liittokokousedustajansa/asiamiehensä sekä halutessaan näkemyksensä käsiteltäviin asioihin. Valtakirjakysely tulee palauttaa 27.5. mennessä: liittokokous@tukiliitto.fi.

Edellisiin kokouksiin verrattuna uutena käytäntönä on, että kaikki äänestykset tulevat tapahtumaan sähköisesti kokouksen jouduttamiseksi. Äänestää voi myös salissa olevalla koneella, jos edustaja/asiamiehellä ei ole mahdollisuutta käyttää omaa älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta.

Osa tukipiireistä on lähettänyt ehdokkaansa liittohallituksen jäseniksi, mutta osalta se puuttuu. Muistutuksena, että liiton nykyisten sääntöjen mukaan ehdokasasettelu liittohallituksen jäseniksi ja varajäseniksi tulee tapahtua 45 vuorokautta ennen kokousta. Ehdokkaiden nimet ja yhteystiedot tulee lähettää 28.4. mennessä osoitteeseen liittokokous@tukiliitto.fi

Tiedote käsiteltävistä sääntöuudistuksista
Asiaa käsitellään myös 11.5. jäsenyhdistysten verkkotreffeillä  (linkki vie tapahtumakalenteriin)

Kaikki liittokokousta koskevat tiedot ja asiakirjat julkaistaan liittokokoussivulla.

 

Lisätietoa: Lea Vaitti