IPI Kulmakuppila tarjoaa näyttelytilaa erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille

07.10.2020

Helsingin Kalliossa toimiva IPI Kulmakuppila aloittaa galleriatoiminnan kahvilan yhteydessä tammikuussa 2021.

IPI Kulmakuppilan Galleria on kahvilan yhteydessä oleva kaikille avoin näyttelytila, joka esittelee erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita ja heidän töitään.

Haku kevään näyttelyihin kestää lokakuun loppuun asti

IPI Kulmakuppila tarjoaa erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille ilmaista galleriatilaa kahvilassaan.

Haku kevään 2021 näyttelyihin on nyt avoinna. Hakuaikaa on lokakuun loppuun asti. Näyttelyn kesto on noin 4 viikkoa. Valitsijaraati valitsee näyttelyt, ja ilmoittaa päätöksensä kaikille hakijoille marraskuun loppuun mennessä.

”Kaikki hakemukset ovat tervetulleita. Näyttelyiden valinnassa kiinnitetään huomiota ensisijaisesti siihen, että teokset ovat tilaan sopivia. Eduksi on myös, jos teokset muodostavat selkeän kokonaisuuden”, kertoo kuvataideasiantuntija Nina Wallenstjerna-Heiskanen. Kahvilassa on tällä hetkellä mahdollista esitellä seinälle ripustettavaa taidetta.

 

Valoisa kahvila IPI Kulmakahvila
Valoisa IPI Kulmakahvila tarjoaa monenlaisia tiloja.

 

Taidenäyttelyitä kahvilatoiminnan rinnalla

IPI Kulmakuppila avasi ovensa keskellä Kalliota elokuussa 2015. IPI on kaikille avoin kahvila, jossa käy Kalliossa asuvia ja työskenteleviä ihmisiä kahvittelemassa, tapaamassa ystäviä tai kokoustamassa. Kahvilassa saa ainutlaatuista palvelua ja herkullisia kahvilatuotteita sekä aamupalaa lounasta. Kahvila on toiminut kehitysvammaisten henkilöiden harjoittelupaikkana.

Nyt kahvilatoiminnan rinnalla halutaan tuottaa myös galleriatoimintaa, joka tuo esiin erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden taidetta. Taidetta esitellään 3-kerroksisen kahvilan parvella sekä alakerrassa viherseinän vierustalla. Galleria on avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaisesti.

 

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti tai postitse

Näyttelytilaa voi hakea yksin tai yhdessä ryhmänä. Näyttelytilaa haetaan sähköpostitse tai postitse.

”Hakemuksen mukaan voi liittää kuvia. Jos näyttelyyn aiotut työt eivät ole vielä valmiina, voi laittaa kuvia myös aiemmista töistä”, kertoo Wallenstjerna-Heiskanen.

 

Lisätiedot

Tietoa näyttelyhausta ja hakuohjeet:
www.ipikulmakuppila.fi/taidegalleria

sähköpostitse
galleria@ipikulmakuppila.fi

puhelimitse
Nina Wallenstjerna-Heiskanen 045 319 0337