Esikuvat puhuvat -valokuvanäyttelyssä ihminen ja hänen tarinansa ovat valokeilassa

07.12.2021

Down-voimistelija Lilli Lahdes oli innoissaan päästessään valokuvataiteilija Johanna Kareen kuvattavaksi: ”Kuva näytti mahtavalta.” Yleisölle maksuton Esikuvat puhuvat -valokuvanäyttely on esillä Helsingin Musiikkitalon aulassa 3. tammikuuta saakka.

”On arvokasta, että esillä on erilaisia roolimalleja”

Valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptin Esikuvat puhuvat -näyttely on esillä Helsingin Musiikkitalon aulassa 3. tammikuuta saakka. Yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa toteutetussa näyttelyssä esitellään kymmenen upeaa urheilijaa ja heidän tarinansa.

Kuvattavat urheilijat ovat ratakelaaja Esa-Pekka Mattila, voimanostaja Jenni Kuusela, ratsastaja Pia Reitti, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö, keihäänheittäjä Jasmine Repo, voimistelija Lilli Lahdes, judoka Jani Kallunki, jousiampuja Jere Forsberg, yleisurheilija Anni Metsola ja jääkiekkoilija Markku Hirvelä.

”Toivon, että jokainen näyttelyyn saapuva näkee saman, mitä minä näin, eli kuinka sisukkaita ja elämää pursuavia nämä henkilöt ovat”, valokuvataiteilija Johanna Kare sanoi.

Näyttely koostuu Kareen mustavalkoisista valokuvista ja niiden yhteydessä olevista, kuvattavien itse laatimistaan elämäntarinoista. Down-voimistelija Lilli Lahdes oli innoissaan päästessään kuvattavaksi ja erittäin tyytyväinen myös lopputulokseen.

”Kuva näytti mahtavalta. Tykkään käydä kaikissa kilpailuissa ja esityksissä ja tykkään myös, kun otetaan kuvia. Se tuntuu ihanalta”, Lahdes sanoi.

”On arvokasta, että esillä on erilaisia roolimalleja”.  Valokuvataiteilija Johanna Kareen Esikuvat puhuvat -valokuvanäyttely on esillä Helsingin Musiikkitalon aulassa 3. tammikuuta saakka.

Esikuvat puhuvat -valokuvanäyttely on yleisölle maksuton ja avoinna aina Musiikkitalon aukioloaikoina. Näyttelyn suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Valokuvaaja Johanna Kareen kotisivu on osoitteessa
www.johannakare.com

 

Teksti Lauri Jaakkola / Suomen Paralympiakomitea
Kuvassa Lilli Lahdes oman valokuvansa edessä näyttelyssä. Kuvaaja Lauri Jaakkola.