Ehdota Vuoden vapaaehtoista 2020

17.08.2020

Kansalaisareena palkitsee Vuoden vapaaehtoisen. Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Seitsemäs Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyi 17.8.2020. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

Vapaaehtoistoiminta elää yhteiskunnallisten muutosten mukana. Vuoden 2020 keväällä kehitettiin lukuisia uusia tapoja osallistua kansalaistoimintaan. Uudenlaiseen tilanteeseen mukautuminen on synnyttänyt luovia toimintamalleja ja innostanut mukaan uusia vapaaehtoisia.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas.  Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa hyväntekeväisyystyöstään myös rahallista korvausta (esim. vapaaehtoistyötä tarjoavan järjestön työntekijä).

 

Ehdota Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa

Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa Kansalaisareenan verkkosivuilla.

  • Ehdotusaika päättyy 17.9.2020.
  • Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys 1. – 30.10. Valitsijaraati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2020 yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta.
  • Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan ja palkitaan kansainvälisenä Vapaaehtoisten päivänä 4.12.2020.

Kampanjan tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Vuoden vapaaehtoinen 2019 -palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahdelle vastaanottajalle: Lea Grönlundille ja Inka Setälälle.

Lisätietoja Kansalaisareenan sivulla (siirry sivulle):
https://www.kansalaisareena.fi