Yhdistyksille: Lähtekää mukaan eduskuntavaalien pieni ele -keräykseen

26.08.2022

Lahjoituksilla tuemme kotimaan vammaisia ja sairaita. Seuraava pieni ele -keräys on 22.–28.3.ja 2.4.2023 eduskuntavaalien aikaan äänestyspisteillä.

Seuraava pieni ele -keräys on 22.–28.3. ja 2.4.2023 eduskuntavaalien aikaan äänestyspisteillä. Lahjoitukset käytetään kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi. Kehitysvammaisten Tukiliitto on yksi keräyksen jäsenjärjestöistä.

Ilmoita Tukiliiton jäsenyhdistyksesi mukaan pieni ele -keräykseen kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten hyväksi. Monille paikallisyhdistyksille pieni ele -keräyksestä saadut varat ovat perinne järjestää esimerkiksi jäsenistölle mukava retki tai tärkeää vertaistukitoimintaa.

Lähtekää yhdistyksenä mukaan pieni ele -keräykseen

Miksi yhdistykseksi kannattaa tulla keräämään?

  • Valmis, toimiva työkalu varainhankintaan oman yhdistyksen toiminnan hyväksi.
  • Yhdistykset kokevat keräyksen myönteisenä tapana tehdä yhteistyötä muiden paikallisten kanssa.
  • Odotettavissa lahjoitustuottojen nousua koronakurimuksen jälkeen.
  • Yhteistyö keräystoimiston kanssa koetaan helpoksi.
  • Kerääminen koetaan helpoksi ja mukavaksi.
  • Ihmisten kohtaamista keräyksen aikana pidetään piristävänä!
  • 95 % lahjoituksista tulee käteisenä keräyslippaisiin.

Oletteko ensimmäistä kertaa mukana?
Uusien yhdistysten ilmoittautuminen 30.9.2022 mennessä

Pieni tai suuri yhdistys, jokainen on tervetullut mukaan keräykseen omien resurssien mukaisesti. Jos ette ole ollut aiemmin mukana, tervetuloa. Uusien mukaan tulevien yhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan 30.9.2022 asti.

Oletteko jo konkareita?
Yhdistysten tietojen päivitys syyskuussa 2022

Jokainen keräyksessä mukana ollut yhdistys saa automaattisesti pieneltä eleeltä yhdistyspäivityspyynnön syyskuun aikana. Päivityspyyntö lähtee myös niille yhdistyksille, jotka ovat olleet tauolla edellisessä keräyksessä.

Haluatko tietää lisää?

Tule mukaan etätapaamiseen torstaina 1.9.2022 kello 13–13.30, jossa voit avoimesti kysyä keräyksestä lisää. Ilmoittaudu mukaan heti tai viimeistään 30.8. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen
info@pieniele.fi

Keräyskoordinaattori vastaa myös kysymyksiin sähköpostitse info@pieniele.fi ja puhelimitse 0400 887 114 (soittoaika arkisin kello 9–10 ja 13–15).

 

Keräys äänestyspisteillä

Keräyksen erikoisuus on, että kerääjämme eivät pyydä lahjoituksia. Kerääjä vain vahtii keräyslipasta ja kiittää lahjoittajia. Lippaan äärellä tapaa oman kunnan tuttuja, ja voi vaikka kutoa samalla villasukkaa. Keräys on koettu helpoksi vapaaehtoistehtäväksi, joka ei sido pitkiksi ajoiksi kerrallaan.

Vuodesta 1907 lähtien Suomen vammaisille ja sairaille apua tuonut pieni ele -hyväntekeväisyyskeräys jatkuu äänestyspisteillä. Korona-aika on lisännyt erityisesti vammaisten ja sairaiden yksinäisyyttä, eristyneisyyttä ja pelkoja. Lahjoitusten avulla saadaan tuotua hyviä hetkiä arkeen esimerkiksi järjestämällä vertaistukea tai iloisia tapahtumia.

Paikallisyhdistyksissä lahjoitusten avulla järjestetään esimerkiksi neuvontaa sairastuneelle ja virkistystoimintaa. Kotimaisten vammais- ja terveysjärjestöjen kautta lahjoituksilla tehdään muun muassa kuntoutusta, hankitaan apuvälineitä ja valvotaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten etuja.

Keräyksen sivu
pieni ele